Elektra Inspectie Tuincentra

De Elektra Inspectie Tuincentra is vervangen voor de Scope 10 inspectie. Wil je de brandveiligheid van jouw bedrijf verhogen en aan de eisen van de verzekeraar voldoen? Plan een Scope 10 inspectie.

Als eigenaar van een tuincentrum wil je dat alles binnen jouw bedrijf goed is geregeld. Daaronder valt natuurlijk ook de status waar jouw elektrische installatie in verkeert. Wanneer deze namelijk niet meer goed is, kan er brandschade ontstaan. Regelmatig onderhoud verkleint de kans op bijvoorbeeld kortsluiting en oververhitting. Via Omega Energietechniek kan je jouw Elektra Inspectie Tuincentra laten uitvoeren.

Waarom een Elektra Inspectie Tuincentra?

De meeste brandschades in tuincentra’s ontstaan door een defect in de elektrische installatie of door veelvuldig gebruik te maken van verlengsnoeren. Om brandschade te voorkomen en om een veilige werkomgeving te kunnen garanderen, moet elk bedrijf volgens de Arbowet de elektrische installatie met enige regelmaat laten controleren. Hoe deze inspectie wordt uitgevoerd is vastgesteld in de NEN3140 en NEN1010.

Naast deze normen, zijn er ook nog verzekeraars die eisen stellen hoe jij als tuincentra omgaat met veiligheid. Vaak stellen verzekeraars hogere eisen dan de Arbowet / NEN3140 / NEN1010. Eén van de eisen is dat je als eigenaar van het pand de inspectie moet laten uitvoeren door een erkend inspectiebedrijf, zoals Omega Energietechniek.

Kwaliteit inspectie

De Elektra Inspectie Tuincentra is wel degelijk een kwaliteitsinspectie. Misschien iets minder diepgaand, maar de grootste risico’s worden afgevangen.

De inspecties volgens de methodiek bestaan uit:

  • Beoordeling van de elektrotechnische tekeningen;
  • Interview met de ondernemer;
  • Controle verlengsnoeren;
  • Controle zonnepaneel- / PV-installaties
  • Controle juist gebruik aardlekbeveiligingen;
  • Vvisuele inspectie;
  • Meting en beproeving;
  • Thermografisch onderzoek;
  • Rapportage van de bevindingen.

Omvang van de inspectie

Het voordeel van de Elektra Inspectie Tuincentra is dat deze voordeliger is dan een gebruikelijke NEN3140 inspectie. De reden hiervan is dat verzekeraars liever ieder tuincentrum in Nederland geïnspecteerd zien dan slechts enkele. Door de goedkopere inspectie worden meer risico’s in kaart gebracht en besparen jij en de verzekeraar een hoop geld en leed! De kosten van de keuring zijn afhankelijk van het gebruik van de installatie, maar ook hoe groot het bedrijf is. Neem contact met ons op voor de concrete prijzen.

Geldigheid Elektra Inspectie Tuincentra

Nergens in de wet staat dat de NEN3140 gevolgd moet worden. In de wet staat wel omschreven dat bij een overeenkomst tussen twee partijen het privaatrecht van toepassing is. In dit geval heb je een overeenkomst met bijvoorbeeld Avéro Achmea of Interpolis. Zij stellen in hun polisvoorwaarden dat deze periodiek geïnspecteerd worden volgens de Elektra Inspectie Tuincentra methodiek. Wanneer je een Elektra Inspectie Tuincentra laat uitvoeren, voldoe je dus aan de geldende regelgeving.

Frequentie inspectie

In diverse normen en regelgevingen worden frequenties van steekproeven en inspecties omschreven. Hieruit kunnen wij opmaken dat het te adviseren is om elke drie jaar een Elektra Inspectie Tuincentra uit te laten voeren.

Wil jij ook graag dat wij een Elektra Inspectie Tuincentra uitvoeren? Vul dan boven aan deze pagina je gegevens in en plaats jouw aanvraag. Wij nemen binnen een dag contact met je op!

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.