Keuren klimmateriaal

Ladders, trappen & rolsteigers

Omega Training & Inspectie is u graag van dienst om volgens de NEN 2484 norm uw ladders en trappen, en rolsteigers te keuren. Eén adres voor al uw keuringen en inspecties, als dat geen partnership is?

NEN 2484; Ladders, Trappen & Rolsteigers laten keuren

Onder draagbaar klimmaterieel verstaan we; fabrieksmatig gemaakte ladders en trappen uitgevoerd in metaal, hout of kunststof. Deze moeten periodiek geïnspecteerd worden volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit en diverse NEN normen, waaronder de NEN 2484. De norm ‘Draagbaar Klimmaterieel, Ladders en Trappen’, beschrijft de eisen van de constructie van draagbaar klimmaterieel, het onderhoud, het gebruik en de beproevingen. In deze norm betreft het ladders die bestemd zijn voor een persoon. Alle tijdens het werk gebruikte ladders moeten voldoen aan deze norm.

Onze keurmeesters inspecteren de ladders, trappen en rolsteigers aan de hand van de NEN 2484 norm

Goedgekeurde rolsteigers, ladders en trappen krijgen een keuringssticker waarop duidelijk is wanneer de volgende keuring plaats moet vinden

Doel van de NEN 2484 ladders en trappen keuring

Het doel van een regelmatige inspectie is gebreken te ontdekken die zich na ingebruikneming kunnen voordoen en gevaar kunnen opleveren.

Wanneer ladders, trappen en rolsteigers laten keuren?

In de meeste gevallen raden wij aan om eens per jaar rolsteigers, ladders en trappen te laten keuren. Onze keurmeester voorziet na het keuren de desbetreffende ladders, trappen of rolsteigers van een keuringssticker. Op deze sticker is af te lezen wanneer de volgende keuring dient plaats te vinden.

Een keuring op een locatie naar keuze

De keuringslocatie gaat te allen tijde in overleg met de klant. Gezien de mobiliteit van onze keurmeester is het altijd mogelijk om op locatie te keuren. Zeker wanneer er grote hoeveelheden gekeurd moeten worden, is het te adviseren dit op locatie door onze keurmeester te laten doen. Heeft u interesse in een partnership met Omega Training & Inspectie in Leerdam? Nodig ons uit voor een kop koffie! Wij vertellen u graag meer over onze passie en uw voordelen! Meer weten? Bel met 088-2056101.

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

Stap 1 van 2

  • Prijs: 8,00 €
  • Prijs: 4,00 €
  • 0,00 €

Cursus Keurmeester Ladders, Trappen en Rolsteigers

Wist je dat je bij Omega Energietechniek ook opgeleid kan worden tot Keurmeester Ladders, Trappen en Rolsteigers?