Keuren Klimmateriaal NEN 2484

Keuren ladders, trappen & rolsteigers

Beschik je als bedrijf over ladders, trappen of rolsteigers? Het werken op ladders, trappen of rolsteigers is niet zonder risico. Wanneer dit zogenoemde klimmateriaal beschadigd is of onverhoopt uit elkaar valt dan kan je werknemer letsel oplopen. Laat jouw klimmateriaal inspecteren aan de hand van de NEN 2484 norm om zo eventuele ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat is een Keuring Klimmateriaal NEN 2484?

Een Keuring klimmateriaal NEN 2484 is een keuring waarbij het klimmateriaal binnen een bedrijf periodiek geïnspecteerd wordt om de veiligheid te kunnen waarborgen. Onder klimmateriaal wordt verstaan; fabrieksmatig gemaakte ladders, trappen en rolsteigers van metaal, hout of kunststof. Wij van Omega Energietechniek voeren keuringen uit aan klimmateriaal volgens de NEN 2484 richtlijnen, zoals deze in het Arbeidsomstandighedenbesluit zijn vastgelegd. Deze norm richt zich op het naleven van bepaalde eisen waar ladders, trappen en rolsteigers aan moeten voldoen.

Onze keurmeesters inspecteren de ladders, trappen en rolsteigers aan de hand van de NEN 2484 norm

Goedgekeurde rolsteigers, ladders en trappen krijgen een keuringssticker waarop duidelijk is wanneer de volgende keuring plaats moet vinden

Waarom Klimmateriaal keuren?

Wanneer je werknemers klimmateriaal gebruiken om werkzaamheden uit te voeren, is dit een bedrijfsrisico. Dit komt omdat het klimmateriaal beschadigd kan zijn waardoor het niet meer veilig is mee te werken. Wanneer een ongeval plaatsvindt tijdens het werken met klimmateriaal, wordt altijd een onderzoek uitgevoerd in welke toestand het klimmateriaal verkeert. Daarom is het belangrijk om in kaart te brengen of het klimmateriaal nog wel voldoet aan de NEN 2484 norm. Een keuring van ladders, trappen en rolsteigers zorgt voor een veilige werkomgeving.

Uitvoering

Wil je graag een Keuring klimmateriaal NEN 2484 uit laten voeren? Schakel Omega Energietechniek in. Wij zorgen ervoor dat dit nog op korte termijn wordt opgepakt. Tijdens de inspectie voeren we eerst een visuele controle uit. Hierna bekijken we de algemene inspectiepunten per onderdeel.

NEN 2484 Keuring

Na afloop van de inspectie voorziet onze keurmeester de geïnspecteerde materialen van een keuringssticker. Op deze sticker is af te lezen of het klimmateriaal is goedgekeurd en wanneer de volgende inspectie dient plaats te vinden.

Kosten Keuring klimmateriaal

Ben je benieuwd met welke kosten je rekening moet houden als je de NEN 2484 keuring laat uitvoeren? We kunnen je niet gelijk vertellen wat de kosten zijn, omdat dit afhankelijk is van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid klimmateriaal. Wil je weten met welke kosten jij rekening moet houden als je een NEN 2484 inspectie laat uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Wij stellen een offerte op maat op zodat je weet waar je aan toe bent.

Waarom kiezen voor Omega Energietechniek?

Er vinden helaas regelmatig ongevallen plaats met klimmateriaal. Hoewel je een ongeluk nooit 100 procent kan voorkomen, kan jij er als werkgever wel alles aan doen om het risico zoveel mogelijk in te perken. Wij van Omega Energietechniek weten hoe belangrijk een veilige werkomgeving is en daarom voeren wij graag jouw keuringen uit. Onze persoonlijke aanpak en flinke dosis ervaring zorgt ervoor dat je altijd op ons kunt bouwen. Of trappen, ladders en rolsteigers keuren verplicht is? Dat niet. Wel is het zeker aan te raden, omdat je hier flink veel ongevallen mee kan voorkomen. Kortom: met een keuring rolsteiger, ladders en trappen zorg je voor veiligheid!

Keuring klimmateriaal plannen?

Wil je graag een Keuring klimmateriaal NEN 2484 uitvoeren? Of wil je meer weten over de kosten? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 088-2056101 of ons te mailen via [email protected].

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

Stap 1 van 2

  • Prijs: 8,00 €
  • Prijs: 4,00 €
  • 0,00 €

Cursus Keurmeester Ladders, Trappen en Rolsteigers

Wist je dat je bij Omega Energietechniek ook opgeleid kan worden tot Keurmeester Ladders, Trappen en Rolsteigers?

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.