Inspectie Zonnepanelen (PV)

Om de veiligheid van zonnepanelen te garanderen is het aan te raden om de installatie te laten inspecteren. De laatste jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden, waardoor vele meer bedrijven begonnen zijn met het aanleggen van de installaties. Helaas blijft de kwaliteit hiervan achter. Steeds vaker worden matige installaties aangelegd met alle gevaren van dien, zoals brand en elektrocutie. Zorg dat je een veilige installatie op het dak hebt liggen, en laat deze tijdig inspecteren.

SCIOS Scope 12
Inspectie Zonnepanelen

SCIOS Scope 12 Inspectie

Omega Energietechniek is de grondlegger van de SCIOS Scope 12 inspectieregeling. Sinds de invoering van de inspectieregeling voeren wij inspecties uit conform Scope 12, die steeds vaker verplicht wordt gesteld door verzekeraars. Waar vroeger de onderdelen van een zonnestroominstallatie via verschillende regels gecontroleerd werden, is de Scope 12 inspectie een complete controle waarin alle richtlijnen in één format gecombineerd zijn. Scope 12 inspecties bestaan uit een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) en een Periodieke Inspectie (PI). De EBI wordt uitgevoerd bij een eerste inspectie aan de installatie. Daarna wordt om de drie tot vijf jaar de Periodieke Inspectie uitgevoerd.

Zonnepanelen Inspectie

Al jaren is Omega de leider op het gebied van vakkundige inspecties van zonnepanelen. Wij inspecteren zonnepanelen conform de richtlijnen die gesteld zijn in de NEN normen en de eisen van de verzekering. Bij de inspectie wordt gekeken naar de veiligheid van de installatie, de duurzaamheid van de gebruikte materialen, de betrouwbaarheid en de efficiënte en opbrengst van de zonnepanelen. Aanvullend kan een thermografisch onderzoek worden uitgevoerd, waarbij wordt gekeken naar het maximale rendement dat de zonnepanelen opleveren. Hierbij kunnen lekken en defecten van de panelen tijdig worden opgespoord, waardoor het rendement zo hoog mogelijk wordt gehouden.

Inspectie zonnepanelen kosten

De kosten van een zonnepanelen inspectie zijn afhankelijk van de grootte van de installatie. Denk bijvoorbeeld aan het aantal omvormers, het aantal strings per omvormer, het aantal verdeelkasten en het vermogen van de installatie. Om een prijsindicatie te ontvangen kun je het aanvraag formulier invullen op onze inspectie pagina’s.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.