SCIOS Scope 8 Inspectie

Inspectie Elektrische Installatie

Wil je zeker weten dat je écht veilig werkt? Dan is het belangrijk dat je periodiek inspecties laat uitvoeren. Je kunt een installatie laten inspecteren, zowel bij inbedrijfstelling als periodiek. Maar welke norm volg je dan? Pas je bijvoorbeeld de NEN 1010 toe of toch de NEN 3140? Of ga je een stapje verder en laat je een inspectie uitvoeren door een SCIOS gecertificeerd inspectiebureau? Wij raden het laatste aan. Als SCIOS gecertificeerd inspectiebureau voeren wij graag jouw inspecties uit. Wij leggen je graag uit wat de voordelen zijn van een samenwerking met ons.

Wat is een SCIOS scope 8 Inspectie?

De Scope 8 inspectie is gebaseerd op de inspectiemethodiek vanuit de NEN 3140. De scope 8 keuring heeft een preventieve aard. Het doel van de keuring is het verlagen van aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen. Hartstikke belangrijk om te laten doen, want zo creëer je een veilige werkomgeving voor jou en je werknemers.

De elektrische installatie ondergaat een visuele inspectie van onze inspecteurs

De installatie wordt middels metingen en beproevingen getest op veiligheid

Hoe gaan wij te werk tijdens het keuringstraject?

Persoonlijk, betrokken en net dat stapje extra. Zo gaan wij bij Omega Energietechniek te werk. Daarom willen wij eerst samen met jou een inspectieopname doen. Wij willen namelijk eerst inzicht in de elektrische installatie krijgen voordat wij een inspectieplan opstellen.

Het inspectieplan conform Scope 8 stellen wij op samen met de (installatie)verantwoordelijke, indien deze aanwezig is. Aan de hand van dit inspectieplan kunnen wij een helder en objectief advies geven over de uitvoering en inhoud van de inspectie. De uitvoering van de inspectie heeft als doel om een veilige installatie te waarborgen aan de gebruikers die ermee omgaan. Het is uiteraard ook mogelijk om een grote inspectie op te delen in drie of vier delen, zodat ook de kosten over een langere periode verdeeld worden.

Waarom een SCIOS scope 8 inspectie?

Er zijn verschillende redenen waarom je een SCIOS Scope 8 inspectie laat uitvoeren. Zo voorkom je mogelijke schade aan de installatie en het personeel, maar ook neemt de bedrijfszekerheid daarmee toe! Daarnaast zorg je ervoor dat de elektrische installatie de wettelijke zorgplicht nakomt. Genoeg redenen om een SCIOS Scope 8 inspectie uit te voeren.

Uitvoering SCIOS scope 8 keuring

Tijdens de uitvoering van de scope 8 keuring doorlopen wij een aantal stappen:

 • Beoordeling tekeningen en documenten
 • Visuele inspectie
 • Meting en beproeving:
  • Aardleidingen
  • Aardpennen
  • Impedanties
  • Isolatieweerstand
  • Aardlekschakelaars
  • Thermografische scan

Rapportage SCIOS scope 8

Na afloop van elke NEN 3140 inspectie ontvang je een compleet rapport met de bevindingen van de erkende inspecteur. Zo kan je zien wat de algehele staat is van jouw elektrische installatie en welke punten hersteld moeten worden.

Indien gewenst verzorgen we naast een Scope 8 keuring ook een her-inspectie van de installatie tegen aantrekkelijke kosten. Op deze manier heb je een compleet rapport welke je kan aanbieden aan een verzekeraar. Tevens voldoe je met deze inspecties aan de eisen zoals gesteld in het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Wanneer is het tijd voor de Scope 8 Inspectie?

De gedane keuring is in de meeste gevallen tussen 3 en 5 jaar geldig, afhankelijk van de eisen van de verzekeraar. De geldigheid van de Scope 8 Inspectie is afhankelijk van de staat van de installatie. De staat van de installatie wordt beoordeeld aan de hand van een puntensysteem welke in de NEN 3140 staat. Niet geheel onbelangrijk! Ook speelt mee welke afspraken je met de verzekeraar hebt gemaakt.

Kosten scope 8 Inspectie

Op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid apparaten, maar ook de omvang van de locatie. Ben je dus benieuwd naar de kosten? Dan kan je het beste contact met ons opnemen.

Meer weten over Scope 8 Inspectie?

Heb je ook interesse in een Scope 8 Inspectie? Wij vertellen je er graag meer over en maken indien gewenst een afspraak met je. Wij zijn te bereiken via  088-2056101 of via [email protected]

Informatie aanvraag Scope 8 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie per e-mail.

Opleiding Scope 8

Inspecteur laagspanningsinstallaties

Wist je dat je ook een opleiding tot Scope 8 Inspecteur kunt volgen bij Omega? Meer informatie over de 4-daagse opleiding Scope 8 – Inspecteur laagspanningsinstallaties vind je hier.

Is een SCIOS Scope 8 keuring verplicht?

Een SCIOS Scope 8 keuring kan verplicht worden gesteld wanneer je dit in de verzekeringspolis bent overeengekomen met de verzekeraar. Hierin wordt vaak besloten dat de elektrische installatie periodiek gekeurd wordt volgens de Scope 8 inspectieregeling.