SCIOS Scope 8 Inspectie

Zorg voor een veilige elektrische installatie met de Scope 8 keuring

In Nederland stellen de overheid en verzekeraars eisen aan veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Om dit als organisatie te waarborgen kun je een SCIOS Scope 8 inspectie laten uitvoeren. Met een Scope 8 keuring op zak voldoe je aan de eisen van verzekeraars én aan de Arbowet. Zorg dat de elektrische installatie van jouw bedrijf veilig is en laat een Scope 8 inspectie uitvoeren door Omega Energietechniek.

Wat is een SCIOS Scope 8 Inspectie?

SCIOS Scope 8 is gebaseerd op de NEN 3140 veiligheidsnorm. Deze norm beschrijft dat een elektrische installatie periodiek gekeurd moet worden aan de hand van de gestelde veiligheidseisen. Tijdens het inspecteren bepalen de visuele inspectie en de metingen of de elektrische installatie aan de eisen voldoet.

Scope 8 is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie en heeft een preventieve aard. Het doel van de keuring is het verlagen van aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen.

De elektrische installatie ondergaat een visuele inspectie van onze inspecteurs

De installatie wordt middels metingen en beproevingen getest op veiligheid

Waarom is een Scope 8 keuring belangrijk?

Een periodieke inspectie voorkomt mogelijke schade aan de elektrische installatie. Bovendien zorgt het voor een veilige werkomgeving voor het personeel, waardoor de bedrijfszekerheid toeneemt. Hoewel een Scope 8 keuring niet wettelijk verplicht is, stellen veel verzekeraars dit wél verplicht. Ook voldoe je hiermee aan de Arbowet. Daarom is het erg verstandig om de inspectie uit te laten voeren.

Uitvoering Scope 8 inspectie

Persoonlijk, betrokken en net dat stapje extra. Zo gaan wij bij Omega Energietechniek te werk. De periodieke inspectie wordt om de 3 tot 5 jaar uitgevoerd. Afhankelijk van de staat van de installatie wordt bepaald hoe lang de keuring geldig is.

Inspectieplan opstellen

Voor de inspectie wordt een inspectieplan opgesteld aan de hand van de elektrische installatie. Het inspectieplan conform Scope 8 wordt samen met de (installatie)verantwoordelijke opgesteld. Aan de hand van het plan wordt een helder en objectief advies gegeven over de uitvoering en inhoud van de inspectie.

Onderdelen

 • Beoordeling tekeningen en documenten
 • Visuele inspectie
  • Meting en beproeving
  • Aardleidingen
  • Aardpennen
  • Impedanties
  • Isolatieweerstand
  • Aardlekschakelaars
  • Thermografische scan

Scope 8 keuring

Na afloop van de inspectie stelt de erkende inspecteur een rapportage met bevindingen op. In het rapport wordt duidelijk wat de algehele staat van de elektrische installaties is en of er punten zijn die hersteld dienen te worden. Mocht een her-inspectie nodig zijn, dan kunnen wij deze keuring tegen aantrekkelijke kosten aanbieden. Op deze manier heb je een compleet rapport van de goedgekeurde installatie welke kan worden aangeboden aan de verzekeraar.

Scope 8 keuring kosten

De kosten van de Scope 8 keuring worden op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid apparaten, maar ook de omvang van de locatie. Ontvang je graag een kostenindicatie? Dan kan je het beste contact met ons opnemen.

Waarom kiezen voor Omega Energietechniek?

Als SCIOS gecertificeerd inspectiebureau voeren wij graag jouw inspecties uit. Zo weet je zeker dat je jouw werk écht veilig doet en dat je aan de eisen voldoet. Wij werken persoonlijk, betrokken en zetten graag dat stapje extra voor onze klanten.

Meer weten?

Wil je een Scope 8 inspectie laten uitvoeren aan jouw elektrische installatie? Wij vertellen je er graag meer over. Ook kan je direct een afspraak met ons inplannen. Wij zijn te bereiken via 088-2056101 of via info@omega-energietechniek.nl.

Informatie aanvraag Scope 8 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele dagen een prijsindicatie per e-mail.

SCIOS Scope 8 inspecteur

Opleiding Scope 8

Inspecteur laagspanningsinstallaties

Wist je dat je ook een opleiding tot Scope 8 Inspecteur kunt volgen bij Omega? Meer informatie over de 5-daagse opleiding Scope 8 – Inspecteur laagspanningsinstallaties vind je hier.

Is een SCIOS Scope 8 keuring verplicht?

Een SCIOS Scope 8 keuring kan verplicht worden gesteld wanneer je dit in de verzekeringspolis bent overeengekomen met de verzekeraar. Hierin wordt vaak besloten dat de elektrische installatie periodiek gekeurd wordt volgens de Scope 8 inspectieregeling.


Veelgestelde vragen

Hiernaast een greep uit de meest gestelde vragen over SCIOS Scope 8! Heb jij een vraag, maar die staat er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 088-2056101 of via info@omega-energietechniek.nl.

Wat is het verschil tussen Scope 8 en Scope 10?

Een Scope 8 keuring is gericht op de arbeidsveiligheid van een elektrische installatie, terwijl bij een Scope 10 keuring gekeken wordt naar de brandveiligheid.

Wat is het verschil tussen Scope 8 en NEN 3140?

De inspectie wordt uitgevoerd volgens NEN 3140. De keuring voldoet dus altijd aan de eisen van de NEN 3140, maar een Scope 8 heeft hierop nog extra kennis- en kwaliteitseisen.

Zijn al jullie inspecteurs Scope 8 gecertificeerd?

Al onze inspecteurs zijn Scope 8 gecertificeerd.

Hoe vaak Scope 8 keuring?

Dat ligt aan je verzekeraar. Houd er rekening mee dat een Scope 8 keuring iedere 3 tot 5 jaar uitgevoerd moet worden. Op je polis staat het termijn dat de verzekeraar vereist.

Hoelang duurt het voordat ik een rapportage ontvang?

Gemiddeld 3 tot 5 werkdagen. Onze inspecteurs proberen het rapport vaak voor het einde van de week op te leveren!

Kan ik zelf een Scope 8 keuring uitvoeren?

Dat kan! Alleen moet je dan wel eerst Scope 8 inspecteur worden. Dit kan door onze opleiding te volgen. Hiervoor dien je te beschikken over de nodige voorkennis van NEN 1010 en NEN 3140.

Zijn jullie onafhankelijk?

Omega Energietechniek is een onafhankelijk inspectiebureau. Wil je meer over Omega weten? Kijk dan eens op de over ons pagina of neem contact op!

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.