Deeltraining NEN 1010-deel 1 Aarding en vereffening

545,- exclusief BTW

Inschrijven

Startdata

Het hele jaar door!

Locaties

Te volgen in Vianen of Dronten

Niveau

Op mbo-niveau 4

Cijfer

Volg als één van de eerste!

Te volgen voor 545,-

Inclusief catering en lesmateriaal

Cursus NEN 1010 Aarding & Vereffening

Aarding en vereffening zijn onderwerpen waar het in de wereld van elektrotechniek niet lang genoeg over kan gaan. De principes zijn essentieel voor de veiligheid en soms ook functionaliteit van elektrische installaties, maar blijven vaak aanleiding voor discussies. Wil jij geen twijfel meer over de toepassing van beide principes en een echte specialist op dit gebied worden? Volg dan onze cursus.

Door je te verdiepen in alle aspecten van aarding en potentiaalvereffening, kun je elektrische installaties veiliger en effectiever aanleggen en onderhouden. Daarnaast biedt de cursus een uitstekende voorbereiding op de Scope 8 en 12 examens, waar veel fouten hun oorsprong vinden in rubriek 411 en hoofdstuk 54 van NEN 1010. Mis deze kans niet om je expertise te vergroten en je carrière vooruit te helpen.

Opleidingsinformatie

Wil jij meer weten over NEN 1010 opleiding?

Wij helpen je graag verder per mail of per telefoon!

Of bel ons via 088 20 56 101

Startdata

Startdata Prijs Locatie Plekken beschikbaar
Startdatum: 02 okt. 2024 tot 02 okt. 2024 Prijs: 545,- Locatie: Dronten Plekken beschikbaar: 5 Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • Deeltraining NEN 1010 deel 1 Aarding en vereffening wo. 02 okt. 2024 09:00 – 16:00 uur Dronten
Locatiegegevens:
Dronten – Opleidingscentrum Nederland
De Boorn 17
8253 RA Dronten
Startdatum: 13 nov. 2024 tot 13 nov. 2024 Prijs: 545,- Locatie: Vianen Vol Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • Deeltraining NEN 1010 deel 1 Aarding en vereffening wo. 13 nov. 2024 09:00 – 16:00 uur Vianen
Locatiegegevens:
Omega Energietechniek B.V.
Hagenweg 1C
4131 LX Vianen
Startdatum: 10 dec. 2024 tot 10 dec. 2024 Prijs: 545,- Locatie: Vianen Plekken beschikbaar: 6 Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • Deeltraining NEN 1010 deel 1 Aarding en vereffening di. 10 dec. 2024 09:00 – 16:00 uur Vianen
Locatiegegevens:
Omega Energietechniek B.V.
Hagenweg 1C
4131 LX Vianen

Voor wie?

Voor wie is de NEN 1010 cursus?

De cursus is geschikt voor professionals die werken met elektrische installaties, zoals elektrotechnici, monteurs, installateurs of andere belanghebbenden die waarde hechten aan het waarborgen van veiligheid door op correcte wijze aarding en vereffening toe te passen. Met een goede kennis van aarding en potentiaalvereffening ben je beter in staat om elektrische installaties veilig en effectief aan te leggen en te onderhouden. Je zult als professional waardevoller zijn in je werkzaamheden. Door de juiste kennis toe te passen, werkt elektrische apparatuur efficiënter en betrouwbaarder.

Inhoud

Inhoud

Basisprincipe van aarding
Uitleg van wat aarding is en waarom het essentieel is voor elektrische installaties. Dit omvat de theorie van het aarden van elektrische systemen om veiligheid te waarborgen.

Basisprincipe van vereffening
Uitleg van de principes van zowel beschermende potentiaalvereffening, aanvullende beschermende potentiaalvereffening en functionele potentiaalvereffening. Ook toepassingen zoals badkamervereffening, medisch gebruikte ruimten, onderconstructies van PV-installaties en zelfs datacenters komen aan bod.

NEN 1010
Diepgaande behandeling van de relevante delen van NEN 1010, zoals rubriek 411, hoofdstuk 54 en verschillende bepalingen uit deel 7.

Stroomstelsels
Bespreking van de in Nederland voorkomende stroomstelsels zoals TT-, TN-S- en TN-C-S-stelsels, hun specifieke toepassingen en eigenschappen. Hierbij wordt besproken hoe automatisch uitschakeling van de voeding werkt per stelsel, in welke situaties ze worden gebruikt en wat de verschillende installatie-eisen zijn.

Aanduiding
Belangrijke geleiders hebben een opvallende kleur. Elektrotechnici kennen het groen/gele draadje, maar de aanduiding van beschermingsleidingen, vereffeningsleidingen en functionele leidingen gaat verder dan alleen groen/geel. Zo komen ook kleuraanduidingen zoals zwart, zwart/geel en roze aan bod.

Praktische toepassingen
Hands-on sessies en demonstraties van hoe aarding en vereffening in de praktijk geïnstalleerd moeten worden in verschillende soorten installaties, zoals woningen, grotere gebouwen en industriële installaties.

Inspectie en Testen
Methodes voor het inspecteren en testen van aardingssystemen om te zorgen dat ze voldoen aan de eisen van NEN 1010. Dit omvat het gebruik van meetinstrumenten en het interpreteren van testresultaten.

Praktische informatie

Praktische informatie

Lesmateriaal
Het cursusboek wordt in de les uitgedeeld en mag je mee naar huis nemen. Hierin komen de meeste onderwerpen die op de cursusdag zijn besproken terug en kun je ze nog eens rustig bestuderen.

Cursusduur en kosten
Elke NEN 1010 deeltraining duurt één dag en wordt gehouden in Dronten of Vianen. De kosten bedragen €545,- excl. btw.

Inschrijven
Inschrijven kan door in de bovenstaande module de gewenste datum en locatie te kiezen. Vul de gevraagde gegevens in, waarna je via de mail een bevestiging van deelname ontvangt. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze binnendienst via 088-2056101.

Bewijs van deelname
Na het afronden van deze deeltraining ontvangt de cursist een digitaal bewijs van deelname.

Deeltraining NEN 1010

Deeltraining NEN 1010

Veel elektrotechnici ervaren de norm NEN 1010 als een dik en moeilijk boek. Een goede NEN 1010-cursus kan dan ook niet in één dag worden afgerond. Om die reden heeft Omega Energietechniek iets nieuws: Deeltraining NEN 1010. Dit is een effectieve methode om een complexe norm te leren door deze op te splitsen in beheersbare onderdelen. Door te concentreren op één specifiek onderwerp, kunnen cursisten efficiënter de lessen uit deze norm tot zich nemen. De deeltraining NEN 1010 biedt een gestructureerde benadering om de nodige technische vaardigheden te verbeteren en daarmee hun werkprestaties te optimaliseren.

Deel 1: Aarding en Vereffening
In de eerste deeltraining wordt diep ingegaan op aarding en vereffening. Dit omvat de theorie van het aarden van elektrische systemen om veiligheid te waarborgen, de principes van zowel beschermende potentiaalvereffening als aanvullende beschermende potentiaalvereffening en functionele vereffening.