Thermografische inspectie

PV thermografie

Ben je benieuwd of jouw zonnestroomsysteem optimaal rendement levert? Laat dan een thermografische inspectie uitvoeren. Met de inspectie kunnen vroegtijdig defecten geconstateerd worden. Door deze defecten adequaat op te lossen blijft het rendement van de zonnepanelen zo hoog mogelijk.

Wat is een thermografische inspectie?

De thermografische inspectie wordt uitgevoerd door onze Level 1 gediplomeerde thermografisten met professionele warmtebeeldcamera. Tijdens de inspectie wordt gecontroleerd of schroeven en klemverbindingen nog goed vastzitten. De gevolgen hiervan zijn namelijk duidelijk: Storing of brand. Procesonderbrekingen en een verhoogd brandgevaar kunnen leiden tot ongewenste complicaties binnen het bedrijfsproces. Daarnaast kunnen overgangsweerstanden tijdig geconstateerd worden. Door hier tijdig op te reageren en gericht onderhoud te plegen, kan dit een kostenbesparing opleveren.

Thermografische inspecties worden uitgevoerd met een warmtebeeldcamera. Dit kan met een drone of handmatig worden gedaan door onze inspecteurs

Aan de hand van de beelden van de warmtebeeldcamera kunnen slechte verbindingen en defecte cellen geconstateerd worden

Waarom een thermografische inspectie?

Het lijkt vanzelfsprekend dat een geleverde zonnestroominstallatie het maximale rendement oplevert, maar alle verliezen en defecte cellen kunnen het rendement aanzienlijk verminderen. Met een thermografische inspectie worden deze defecte cellen en slechte verbindingen aan het licht gebracht, zonder dat de installatie uitgeschakeld hoeft te worden. Met de warmtebeeldcamera worden de temperaturen vergeleken met de specificaties van de componenten van de leverancier. Op deze manier kan bepaald worden of deze niet afwijken en kan onnodige veroudering en defecten tijdig gesignaleerd worden. Tevens kunnen fabricagefouten worden opgespoord om aanspraak te kunnen maken op garantie van de componenten.

Uitvoering

Een thermografische inspectie wordt uitgevoerd door één van onze Level 1 gediplomeerde thermografisten. Omdat het rendement van de zonnepanelen hoog moet zijn om de kleinste defecten te kunnen waarnemen, kan de inspectie alleen plaatsvinden op een onbewolkte of lichtbewolkte dag. Daarom worden de inspecties meestal alleen uitgevoerd in de maanden mei tot en met september.

Thermografische inspectie met drone

Bij schuine daken worden de inspecties met drone uitgevoerd. Ook bij grote parken, slecht bereikbare zonnepanelen of als dit de wens is van de klant kunnen wij onze gespecialiseerde drones met warmtebeeldcamera inzetten.

Waarom kiezen voor Omega Energietechniek?

Omega Energietechniek is specialist in het uitvoeren van thermografische inspecties. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat in kaart wordt gebracht hoe het zonnestroomsysteem optimaal rendement kan leveren.

Thermografische inspectie kosten

Om een goed beeld te geven van de kosten die bij een thermografische inspectie horen, vragen wij je om hier eerst contact met ons over op te nemen. Aangezien dit afhankelijk is van diverse factoren, willen wij niet direct iets roepen nog voordat we precies weten op welke situatie dit van toepassing zal zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet het risico loopt op onverwachte kosten achteraf!

Meer weten?

Wil je een thermografische inspectie inplannen of graag meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij praten je graag bij over de eindeloze mogelijkheden.

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Address
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen Thermografie

  • Door tijdig constateren kunt u een procesonderbreking voorkomen.
  • Contactloze meting, dus geen onderbreking van uw proces.
  • Verzekeringspremie kan eventueel positief worden beïnvloed.
  • Aanvulling op uw inspectie van de metingen en/of beproeving.
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.