Thermografie drone inspectie

Je laat zonnepanelen leggen omdat je graag wilt besparen op energiekosten. Hoewel het leggen van zonnepanelen in eerste instantie een grote investering is, heb je de investering vaak na 10 jaar weer terugverdiend. Om alles uit jouw zonnepanelen te halen, is het belangrijk dat de geleverde zonnestroominstallatie het maximale rendement oplevert. Daarbij is het belangrijk om periodiek een inspectie te laten uitvoeren. Zo spoor je alle verliezen en defecte cellen op waardoor het rendement aanzienlijk kan verminderen. Met onze thermografie drone inspectie weet jij in welke staat de zonnepanelen zich verkeren en spoor je mankementen eerder op.

Wat is een thermografie drone inspectie?

Een thermografie drone inspectie is een inspectie waarbij we met een drone kijken wat de huidige staat is van zonnepanelen. Hierbij inspecteren we de zonnepanelen niet met een normale drone, maar met een drone met warmtebeeldcamera. Hierdoor is het mogelijk om eventuele defecten snel op te sporen.

Al onze inspecteurs zijn in bezit van hun dronebewijs waarmee zij thermografische inspecties met drone uit kunnen voeren

Met de drone met warmtebeeldcamera kunnen accurate foto’s gemaakt worden om storingen en defecten gemakkelijk te constateren

Waarom thermografie drone keuren?

Zonnepanelen besparen energiekosten, maar het is lastig te controleren of de zonnepanelen wel het maximale rendement leveren wat ze kunnen leveren. Met een thermografische drone worden de zonnepanelen aan een inspectie onderworpen waarbij dit in kaart wordt gebracht. Met de thermische camera wordt geconstateerd of de zonnepanelen eventuele defecten of verliezen hebben, waardoor hier adequaat op gereageerd kan worden.

Uitvoering

Voordat we ons bezighouden met de uitvoering, onderzoeken we eerst of het überhaupt mogelijk is om met onze drone op de locatie te vliegen. Het is namelijk niet overal mogelijk om een thermografie drone inspectie uit te voeren. Zo mag het te inspecteren object niet in een broedgebied liggen, of in een beschermd natuurgebied. Daarnaast is de aanwezigheid van mensen onder de drone niet toegestaan.

Na de controle zal de operator de drone laten opstijgen en systematisch de panelen aan een inspectie onderwerpen. Er worden foto’s genomen en, indien er constateringen zijn, achteraf bewerkt. De drone vliegt altijd binnen zicht van de operator, waarmee de veiligheid optimaal is. In het geval van een calamiteit zal de drone altijd terugkeren naar zijn ‘home-point’. Deze wordt automatisch ingesteld bij het opstijgen.

Thermografie drone keuring

Na het uitvoeren van de inspectie, is het tijd om een rapportage op te stellen. Deze rapportage ontvang je binnen 5 werkdagen na afloop van de inspectie. Hierin vind je alle constateringen.

Drone inspectie prijs

De kosten van een thermografie drone inspectie verschilt per situatie. Wil je weten met welke kosten jij rekening moet houden? Neem dan zeker even contact met ons op voor een offerte op maat.

Waarom kiezen voor Omega Inspectie?

Met meer dan 30 jaar ervaring, beschikken we over de juiste kennis en ervaring voor het uitvoeren van diverse inspecties. Hoewel drones relatief nog niet zolang bestaan, kunnen we met veel trots melden dat we ons in een korte tijd hebben ontwikkeld tot een expert. Onze operator weet hoe een drone veilig bediend kan worden en hoe eventuele defecten opgespoord moeten worden. Bovendien kunnen we ook vaak nog op korte termijn bij je langskomen voor het uitvoeren van de inspectie. Kortom: alleen maar voordelen!

Inspectie plannen?

Heb je interesse in onze drone inspectie? We vragen jou om ons contactformulier in te vullen zodat wij jouw aanvraag kunnen doornemen. Uiteraard kan je ons ook altijd bellen over de kosten. Wij zijn te bereiken via 088-2056101.

Informatie aanvragen over thermografie met behulp van drones

Vul onderstaand formulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Address
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer zonnepanelen inspecties

Naast een zonnepanelen inspectie kan je bij ons ook terecht voor een Scope 12 inspectie, een thermografische inspectie, een drone inspectie en I/V curve inspectie.

SCIOS scope 8 inspectie

De Scope 8 inspectie is gebaseerd op de inspectiemethodiek vanuit de NEN 3140. De scope 8 keuring heeft een preventieve aard. Het doel van de keuring is namelijk het verlagen van aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen.

SCIOS scope 10 inspectie

Sinds 1 januari 2018 is deze scope 10 inspectie verplicht bij het afsluiten of prolongeren van een verzekering. De elektrische installatie en toebehoren dient dus geïnspecteerd te worden conform SCIOS Scope 10 – NTA8220.

SCIOS scope 12 inspectie

en Scope 12 inspectie is een complete controle van de zonnepaneelinstallatie. Waar vroeger overal via verschillende regels diverse onderdelen gecontroleerd werden, stellen de scope 12 richtlijnen ons één format. Oftewel, alle regelingen in één jasje!

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.