Volg een NEN 3140 cursus bij Omega

NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante
eisen voor de bestaande elektrische laagspanningsinstallaties bevat.
NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische
installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt
wisselspanning en 1500 V gelijkspanning.

NEN 3140 Opleiding

De Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet stelt als eis dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die je kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het volgen van NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen.

Omega Training geeft diverse NEN 3140 cursussen om als inspecteur of verantwoordelijke binnen jouw organisatie bekend te raken met de norm. Hieronder staan de verschillende cursussen aangeduid. Wil je meer informatie over bepaalde cursussen? Neem gerust contact met ons op.

Juist op zoek naar iemand die de NEN 3140 keuring voor jou kan uitvoeren? Ook dan ben je bij Omega aan het juiste adres, bekijk onze NEN 3140 inspecties.

Cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140

Deze cursus leidt je in één dag op tot Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. Wij vinden het belangrijk dat je de stof echt in de vingers krijgt. Dit doen we door de norm praktisch te bespreken en dit direct met benodigde apparatentesters uit te leggen en te oefenen. De docent neemt alle eisen en normen wat betreft Elektrische Arbeidsmiddelen door, zodat er wordt voldaan aan alle gestelde eisen conform de NEN 3140, VCA en Arbowet wat betreft het periodiek keuren van elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140. Er is geen specifieke voorkennis van normen of elektra nodig om deel te nemen aan de cursus.

Voldoende Onderricht Persoon / Vakbekwaam Persoon NEN 3140

Kun jij tijdens je dagelijkse werkzaamheden met elektrische gevaren in aanraking komen? Volgens het Arbobesluit mag je deze werkzaamheden alleen verrichten als je over de juiste kennis en expertise beschikt. Tijdens een cursus VOP / VP kun je op een laagdrempelige manier deze kennis tot je nemen, uitgelegd door een docent uit de praktijk. Nadat je over de juiste kennis beschikt, kan jouw werkgever of de installatieverantwoordelijke je bevoegd stellen. Zo kun je veilig je werkzaamheden blijven uitvoeren.