NEN 3140 Cursussen

Ben je op zoek naar een NEN 3140 cursus om daarmee als inspecteur of verantwoordelijke binnen jouw organisatie bekend te raken met de norm? Bij Omega Energietechniek ben je aan het juiste adres! Je vindt bij ons dan ook een aanbod aan diverse NEN 3140 cursussen. Hieronder staat aangegeven om welke dit gaat. Wil je meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Neem dan gerust contact met ons op. Op zoek naar iemand die juist de NEN 3140 keuring voor jou kan uitvoeren? Ook dan ben je bij Omega aan het juiste adres, bekijk onze NEN 3140 inspecties!

NEN 3140 Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen

NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon & Vakbekwaam persoon

NEN 3140 Installatieverantwoordelijke & Werkverantwoordelijke

Opleiding NEN 3140 volgen

De NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor de bestaande elektrische laagspanningsinstallaties bevat. De Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet stelt als eis dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn. Werkzaamheden met of aan deze installaties moeten ook veilig worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die je kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het volgen van NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. Wil je inspecties volgens NEN 3140 uitvoeren aan elektrische installaties? Volg onze cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140. De cursus VOP/VP NEN 3140 volg je als je tijdens werkzaamheden uitvoert waarmee je met elektrische gevaren in aanraking kunt komen. Na het volgen van de cursus beschik je over genoeg kennis en expertise om bevoegd te worden.

Cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140

Deze cursus leidt je in één dag op tot Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. Wij vinden het belangrijk dat je de stof echt in de vingers krijgt. Dit doen we door de norm praktisch te bespreken en dit direct met benodigde apparatentesters uit te leggen en te oefenen. De docent neemt alle eisen en normen wat betreft Elektrische Arbeidsmiddelen door, zodat er wordt voldaan aan alle gestelde eisen conform de NEN 3140, VCA en Arbowet wat betreft het periodiek keuren van elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140. Er is geen specifieke voorkennis van normen of elektra nodig om deel te nemen aan de cursus.

Voldoende Onderricht Persoon / Vakbekwaam Persoon NEN 3140

Kun jij tijdens je dagelijkse werkzaamheden met elektrische gevaren in aanraking komen? Volgens het Arbobesluit mag je deze werkzaamheden alleen verrichten als je over de juiste kennis en expertise beschikt. Tijdens een cursus VOP / VP kun je op een laagdrempelige manier deze kennis tot je nemen, uitgelegd door een docent uit de praktijk. Nadat je over de juiste kennis beschikt, kan jouw werkgever of de installatieverantwoordelijke je bevoegd stellen. Zo kun je veilig je werkzaamheden blijven uitvoeren.

Installatieverantwoordelijke / Werkverantwoordelijke NEN 3140

De veiligheid op de werkvloer naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd voldoen aan de ARBO-wet doe je door de cursus NEN 3140 IV/WV. De NEN 3140 norm geeft een gestructureerd kader en richtlijnen om de risico’s van elektrische installaties te beperken. Daarbij dient een werkgever een Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke aan te stellen. Zorg voor een Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke NEN 3140 op de werkvloer en maak van veiligheid een prioriteit!

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.