Keuring Elektrische Installatie NEN 3140

Een Keuring Elektrische Installatie volgens NEN 3140 zorgt voor elektrische veiligheid binnen jouw bedrijf. Door periodiek de elektrische installaties aan een inspectie te onderwerpen zorg je dat deze in goede staat blijven en eventuele incidenten voorkomen worden. Dankzij de NEN 3140 keuring Elektrische Installatie creëer je een veilige werkomgeving voor jezelf en een ander.

Wat is de Keuring Elektrische Installatie NEN 3140?

De NEN 3140 keuring Elektrische Installatie is een inspectie waarbij wordt gekeken of een bedrijf voldoet aan de NEN 3140 norm. Een NEN 3140 inspectie is een periodieke inspectie aan bestaande elektrische installaties binnen een bedrijf. Tijdens deze inspectie keuren wij de elektrische installaties op diverse punten om zo de veiligheid van de installaties te waarborgen.

Inspecties NEN 3140

Waarom keuren elektrische installatie?

Door een inspectie uit te voeren aan je elektrische installatie, weet je in welke staat de elektrische installatie zich bevindt. Eventuele incidenten kunnen voorkomen worden, omdat de installatie uit voorzorg tijdig vervangen of gerepareerd wordt.

Bovendien kan je – indien er wel een incident plaatsvindt – aantonen aan je verzekeraar dat je een inspectie hebt laten uitvoeren. Hierdoor kan het zo zijn dat het vergoeden van de eventuele schade eerder aan jouw wordt toegekend.

Een NEN 3140 inspectie Elektrische Installatie zorgt ervoor dat:

 • Je voldoet aan de Arbowetgeving
 • Je aantoont dat een veilige werkomgeving bij jou als zeer belangrijk wordt beschouwd
 • Je een incident zoveel mogelijk voorkomt

Uitvoering

Voordat we de inspectie uitvoeren, stellen we een inspectieplan op. Dit is een op maat gemaakt plan dat we speciaal voor jouw onderneming opstellen. Aan de hand van een inspectieplan kunnen wij een helder en objectief advies geven over de inhoud van de inspectie en de uitvoering daarvan. Met name de uitvoering van onze inspectie heeft als doel om jou en je medewerkers zo weinig als mogelijk tot last te zijn. Desgewenst kunnen we een grote inspectie opdelen in 3 of 4 delen, zodat je ook de kosten over de jaren kunt verdelen.

Tijdens de uitvoering van de NEN 3140 inspecties lopen wij een aantal stappen door:

 • Beoordeling tekeningen en documenten
 • Visuele inspectie
 • Meting en beproeving
 • Aardleidingen
 • Aardpennen
 • Impedanties
 • Isolatieweerstand
 • Aardlekschakelaars
 • Thermografische scan

Aangezien de NEN 3140 inspectie Elektrische installatie niet verplicht is om uit te voeren, is er geen verplicht standaard. Wel wordt het aangeraden om periodiek de inspectie uit te voeren. Denk hierbij aan een inspectiemoment om de 3 tot 5 jaar.

NEN 3140 keuring Elektrische Installatie

Na afloop van elke NEN 3140 inspectie ontvang je een compleet rapport met de bevindingen van de erkende inspecteur. Hieruit kun je opmaken wat de algehele staat is van de elektrische installatie en welke punten hersteld moeten worden.

Desgewenst verzorgt Omega Inspectie, naast een NEN 3140 keuring ook een her-inspectie van de installatie tegen aantrekkelijke kosten, zodat je uiteindelijk een compleet rapport krijgt welke je kunt aanbieden aan jouw verzekeraar. Tevens voldoe je met deze inspecties aan de eisen zoals gesteld in het Arbeidsomstandighedenbesluit.

NEN 3140 inspectie Elektrische Installatie kosten

De exacte kosten van een NEN 3140 inspectie Elektrische Installatie hangen af van verschillende aspecten. Daarom vragen wij om ons contactformulier in te vullen zodat wij jouw aanvraag kunnen doornemen. Uiteraard kan je ons ook altijd bellen over de kosten. Je kan ons bereiken via 088-2056101.

Waarom kiezen voor Omega Inspectie?

Inzicht in een elektrische installatie krijg je niet van een afstand. Daarom komen we graag met jou in contact om jouw elektrische installatie te inspecteren. Met meer dan 30 jaar ervaring op zak, is de NEN 3140 keuring Elektrische Installatie bij ons in goede handen. Veiligheid en betrouwbaarheid staat bij ons op één. Dit wil zeggen dat we gebruikmaken van topkwaliteit apparatuur en we zo secuur mogelijk te werk gaan.

Inspectie plannen?

Wil jij ons inschakelen voor de NEN 3140 inspectie Elektrische Installatie? Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 088-2056101. Wij helpen je graag verder.

Meer info over de kosten?

Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct uw prijs per e-mail

Veiligheid waarborgen met een NEN 3140 inspectie

Met een periodieke NEN 3140 inspectie aan elektrische installaties zorg je voor een veilige werkomgeving.

 • Je voldoet aan de Arbowetgeving
 • Aantoonbaar veilige werkomgeving
 • Verkleind risico op incidenten

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.