Inspectie woningen NEN 8025

Technische installaties en voorzieningen vormen het kloppend hart van een woning. Wanneer technische installaties niet meer goed werken, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Denk aan woningbrand, waterschade en elektrocutie. Om er zeker van te zijn dat je in een veilige leefomgeving woont, is het aan te raden om de Inspectie Woningen NEN 8025 uit te laten voeren.

Wat is een inspectie woningen NEN 8025?

Een Inspectie woningen is een inspectie waarbij periodieke veiligheidskeuringen worden uitgevoerd volgens de norm NEN 8025. Je kan het ook wel zien als een woning APK. Deze norm houdt zich bezig met het beoordelen van veiligheid van technische installaties en technische voorzieningen in woningen. Via Omega Energietechniek kan je jouw inspectie uitvoeren voor:

  • Woningen
  • Stacaravans
  • Mobiele woningen
  • Wooneenheden voor begeleid zelfstandig wonen
  • tenten of andere tijdelijke woonvoorzieningen
  • Woonboten
  • Schoolwoningen

Staat jouw woonvorm hier niet tussen? Neem dan even contact met ons op, dan beoordelen wij of we ook de inspectie bij jou kunnen uitvoeren.

De inspecteur controleert de veiligheid van technische installaties en voorzieningen in woningen

Aan de hand van testen en beproevingen wordt een rapportage conform NTA 8025 opgesteld

Waarom een woning APK?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door de jaren heen kunnen bepaalde onderdelen van je technische installatie slijten of vervuild raken. Dit heeft als gevolg dat je technische installatie defect raakt en er zelfs brand, waterschade of elektrocutie kan ontstaan. Daarom is het aan te raden om je woning periodiek te laten inspecteren volgens de NEN 8025 norm. Door te kiezen voor een Inspectie woningen NEN 8025, zorg je voor een veiligere leefomgeving en weet je dat bepaalde onderdelen toe zijn aan vervanging.

Uitvoering

Eén van onze inspecteurs voert de Inspectie Woningen NEN 8025 uit. Tijdens de inspectie worden de elektrische-, gas-, en leidingwatervoorzieningen en -installaties beoordeelt. De installaties worden eerst visueel beoordeeld. Hierna worden metingen uitgevoerd aan aardingssystemen en verbrandingsgassen, maar ook aan waterleidingen, wat bijvoorbeeld legionellagevaar in kaart kan brengen. De metingen worden allemaal gedaan volgens de norm van de Inspectie Woningen NEN 8025.

NEN 8025 keuring

Na afloop van de inspectie stelt de erkende inspecteur een rapportage met bevindingen op. In het rapport staat omschreven wat de algehele staat is van de installaties en voorzieningen. Ook vind je een advies welke onderdelen er eventueel vervangen moeten worden.

Kosten Inspectie Woningen NEN 8025

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op de kosten van desbetreffende inspectie. Denk hierbij aan de grootte van het wooncomplex en natuurlijk de hoeveelheid technische installaties en voorzieningen. Omdat elke woning dus anders is, kunnen we niet een algemeen kostenplaatje geven waar je rekening mee moet houden. Wil je wel graag weten met welke kosten je rekening moet houden voor het APK keuren van je woning? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan door contact met ons op te nemen.

Waarom kiezen voor Omega Energietechniek?

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom werken wij zo secuur mogelijk om de veiligheid in jouw woning te garanderen. Met onze persoonlijke en betrokken werkwijze hebben we al veel huizen mogen inspecteren. Hoe kunnen we jou helpen? Schakel ons in om zelf te ervaren hoe wij dat ene stapje extra voor je zetten.

Inspectie plannen?

Heb je interesse om de inspectie uit te laten voeren? Of wil je eerst meer weten over onze werkwijze of de kosten? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 088-2056101 of ons te mailen via [email protected].

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Address
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cursus inspecteren woningen

Wist je dat je bij Omega Energietechniek ook een cursus kan volgen om volgens NEN 8025 zelf woningen te inspecteren?

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.