Cursus zonnepanelen volgen?

Om te weten welke cursus zonnepanelen voor jou geschikt is, moet je eerst bepalen wat je met de kennis wilt gaan doen. Daarom hebben wij onze cursussen onderverdeeld in 2 leerlijnen. Die van de inspecteur zonnepanelen, en de installateur zonnepanelen.

Klik op de gewenste leerlijn en bepaal bij welke cursus in de leerlijnje wilt starten op basis van de kennis die je al bezit.

Welke leerlijn wil je volgen?

Leer zonnepanelen inspecteren en installeren volgens de meest recente veiligheidseisen! Zonnepanelen zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Helaas worden deze installaties vaak matig aangelegd, met alle gevaren van dien. Brand en elektrocutie komen helaas regelmatig voor. Zorg dat je op de hoogte bent van alle veiligheidseisen en normen zodat jij met de juiste kennis en kunde PV installaties leert installeren of inspecteren.

Omega Training helpt installateurs van zonnepanelen de PV-installatie veilig aan te leggen. Wij helpen je op weg door tijdens onze cursussen niet alleen de normen te bespreken (onder andere de IEC 60904, EN 50524, NEN 1010, NTA 8013:2003, NEN-EN-IEC 62446), maar ook door praktisch en op de juiste manier aan de slag te gaan met PV-installaties.

Gezien de steeds complexer wordende materie, en de grote vraag vanuit de markt, hebben wij het cursusportfolio voor zonnepanelen verder uitgebreid. Zo hebben wij cursussen voor nieuwkomers in de markt maar ook voor de doorgewinterde vakman. Voor zowel het installeren van zonnepanelen als het inspecteren en opleveren hiervan.

Volg een cursus bij Omega Training, zodat je voortaan op de juiste manier zonnepanelen oplevert, installeert en inspecteert!