NEN 3140

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zij, zodat hier veilig mee gewerkt kan worden. Door een periodieke keuring van de elektrische installaties en apparaten volgens de NEN 3140 norm kan dit worden aangetoond. In deze norm staat namelijk uitgebreid beschreven wanneer, hoe en wat precies gekeurd moet worden. Hiermee zorg je dat je aan de Arbowet voldoet en jouw werknemers veilig werken.

Bij Omega Energietechniek is het mogelijk om een NEN 3140 keuring aan te vragen, maar wij bieden ook opleidingen om zelf NEN 3140 Keurmeester te worden. Wil jij bijdragen aan de elektrische veiligheid van Nederland? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Wil je een NEN 3140 keuring aanvragen of een cursus volgen tot NEN 3140 Keurmeester?

NEN 3140 cursussen

Word Keurmeester, VOP of VP

NEN 3140 inspecties

Een veilige installatie begint bij Scope 12

De NEN norm

De NEN 3140 norm is ontwikkeld aan de hand van het Arbeidsomstandighedenbesluit. In het besluit staat namelijk wel dat elektrische arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden, maar niet exact op welke manier. In deze norm staat uitgebreid beschreven wanneer, hoe en wat er precies gekeurd moet worden. Bij een NEN 3140 keuring van Elektrische Arbeidsmiddelen worden arbeidsmiddelen, zoals onder andere elektrisch gereedschap, aanhangwagens, boormachines, bouwladders en schaftwagens gecontroleerd op veiligheid. Elektrische installaties keuren gebeurt aan de hand van de NEN 3140 Inspectie Elektrische Installaties. Het goed onderhouden en inspecteren van de elektrische installaties binnen een bedrijf is goed voor de continuïteit.

Waarom een NEN 3140 keuring?

Het perodiek keuren van elektrische arbeidsmiddelen en installaties volgens deze NEN norm zorgt ervoor dat deze in goede staat zijn om veilig te gebruiken op de werkvloer. Naast dat het verplicht is vanuit het Arbeidsomstandighedenbesluit, zorgt het dus ook voor een veiligere werkomgeving voor werknemers. Ook ben je op deze manier beter ingedekt bij de verzekering, wanneer onverhoopt toch een indicent plaatsvindt. De kans is groter dat eventuele schade gedekt wordt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over NEN 3140 inspecties of opleidingen? Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.