Schermdoek inspecties

Heb je één of meerdere schermdoeken hangen? Wees je er dan van bewust dat een schermdoek kan zorgen voor brand. Door vele branden in schermdoeken de laatste jaren, zijn schermdoeken volgens de verzekeraars brandgevaarlijk. Om de risico’s klein te houden is het een aanrader om een schermdoek inspectie uit te laten door één van de specialisten van Omega Energietechniek.

Schermdoek inspecties worden niet meer apart gevraagd door verzekeraars. Deze inspecties zijn tegenwoordig onderdeel van Scope 10 Inspecties. Wil je jouw schermdoek(en) laten inspecteren op brandveiligheid, dan raden we je aan om een Scope 10 inspectie aan te vragen bij Omega Inspectie. Alle informatie en aanvraagmogelijkheden vindt u op onze speciale Scope 10 Inspectie pagina.

Steeds meer verzekeraars stellen echter eisen wat betreft de onafhankelijke inspectie aan elektrische installaties en onderdelen zoals een schermdoek. En laat nou juist Omega Energietechniek uiterst bedreven zijn in onafhankelijke inspecties.

Waarom schermdoek inspecties laten uitvoeren?

Een schermdoek is een van de grotere risico’s in jouw installatie. Veel van deze doeken zijn brandbaar en vormen dus een potentieel brandgevaar. Men heeft hiervoor een speciale keuring ontwikkeld: de Schermdoek Inspectie.

De keuring wordt bij jou in de kas uitgevoerd en het aangrenzende bedrijfsgebouw. De Schermdoek Inspecties zijn specifiek gericht op gebreken in de elektrische installatie welke als bron voor brand aangemerkt kunnen worden.

Een schermdoek inspectie is gericht om het brandrisico te verkleinen. Voor verzekeraars is het van belang dat de schermdoek inspectie uitgevoerd wordt door geschikte inspectiebedrijven welke voldoen aan hun strenge eisen. Wij zijn door verzekeraars geschikt bevonden om de inspecties te mogen uitvoeren.

Onderdelen schermdoek inspectie

De inspectie is gericht op een drietal onderdelen:

 • Interview installatieverantwoordelijke
 • De feitelijke schermdoek inspectie
 • Rapportage inclusief herstelverklaring

Wanneer uit de onafhankelijke inspectie blijkt dat er ernstige gebreken zijn (ingedeeld in categorieën) dan kan je deze laten herstellen aan de hand van de herstelverklaring.

Controle schermdoek inspectie

De volgende onderdelen worden door ons bij een schermdoek inspectie gecontroleerd:

 • Beoordeling van elektrotechnische tekeningen
 • Doormeten van hoofd- en onderverdeelinrichtingen
 • Controle van alle aardlekschakelaars
 • Controle en doormeten van wandcontactdozen (230V en 400V), verlichtingsarmaturen en elektrische apparatuur (elektrische arbeidsmiddelen vallen hier niet onder).
 • Controle via een steekproef van aansluitsnoeren van ventilatoren, buismotoren en zwavelverdampers

Wanneer er gebreken worden geconstateerd die direct gevaar opleveren voor jouw bedrijfsvoering dan ontvang je direct terugkoppeling van onze inspecteur. Omdat opvolging van essentieel belang is ontvang je kort na de inspectie van ons jouw rapportage inclusief de herstelverklaring. Wanneer de gebreken opgelost zijn laat je dit ondertekenen door de installateur. Dit document stuur je naar jouw verzekeraar.

Schermdoek inspectie – is dat duur?

Omega Energietechniek houdt, net als jij, niet van hoge kosten. Het in bedrijf houden van een elektrische installatie is al kostbaar genoeg, toch? Daarom hanteren we een transparante prijsstelling. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van vele zaken, zoals aanwezige buismotoren, ventilatoren en zwavelverdampers. Over het algemeen kan je rekening houden met een bedrag tussen de € 1000,– en € 2000,–.

Omdat opvolging van essentieel belang is ontvang je kort na de inspectie van ons jouw rapportage inclusief de herstelverklaring. Wanneer de gebreken opgelost zijn laat je dit ondertekenen door een erkende installateur. Dit document stuurt je vervolgens weer naar jouw verzekeraar.

Afspraken schermdoek inspecties

Bij Omega Energietechniek houden we van duidelijke afspraken. Wat je kan verwachten van ons?

 • Je krijgt binnen 3 werkdagen een afspraak
 • Het rapport ontvang je binnen 5 werkdagen
 • Wij bieden je de gratis Omega Herinneringsservice
 • Bij Omega Energietechniek krijg je geen verborgen kosten op jouw factuur
 • Je betaalt pas na levering van het rapport

Wil je graag Schermdoek Inspecties laten uitvoeren? Of heb je vragen over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan uiteraard via e-mail, het contactformulier of via 088 – 2056 101.

Informatie aanvraag Scope 8 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie per e-mail.

Stap 1 van 2

 • 0,00 €