Schermdoek inspecties

Een schermdoek inspectie laat u over aan de specialisten van Omega Training & Inspectie. Het aanleggen en onderhouden van een elektrische installatie lijkt op het eerste oog niet spannend. Wanneer er tijdig correct onderhoud wordt uitgevoerd blijven de risico’s over het algemeen klein.

Schermdoek inspecties worden niet meer apart gevraagd door verzekeraars. Deze inspecties zijn tegenwoordig onderdeel van Scope 10 Inspecties. Wilt u uw schermdoek(en) laten inspecteren op brandveiligheid, dan raden we u aan om een Scope 10 inspectie aan te vragen bij Omega Inspectie. Alle informatie en aanvraagmogelijkheden vindt u op onze speciale Scope 10 Inspectie pagina.

Steeds meer verzekeraars stellen echter eisen wat betreft de onafhankelijke inspectie aan elektrische installaties en onderdelen zoals een schermdoek. En laat nou juist Omega Training & Inspectie uiterst bedreven zijn in onafhankelijke inspecties.

Regelmatige schermdoek inspectie: verklein het brandrisico

Een schermdoek inspectie is gericht om het brandrisico te verkleinen. Voor verzekeraars is het van belang dat de schermdoek inspectie uitgevoerd wordt door geschikte inspectiebedrijven welke voldoen aan hun strenge eisen. Omega Training & Inspectie is door verzekeraars geschikt bevonden om de inspecties te mogen uitvoeren.

Maar waarom laat u nou een schermdoek inspectie uitvoeren? Wij zullen u het kort uitleggen:

Een schermdoek is een van de grotere risico’s in uw installatie. Veel van deze doeken zijn brandbaar en vormen dus een potentieel brandgevaar. Door vele branden in schermdoeken de laatste jaren is dit aangemerkt door de verzekeringen als brandgevaar. Men heeft hiervoor een speciale keuring ontwikkeld: de Schermdoek Inspectie.

De keuring wordt bij u in de kas uitgevoerd en het aangrenzende bedrijfsgebouw. De Schermdoek Inspecties zijn specifiek gericht op gebreken in de elektrische installatie welke als bron voor brand aangemerkt kunnen worden.

Onderdelen schermdoek inspectie

De inspectie is gericht op een drietal onderdelen:

 • Interview installatieverantwoordelijke
 • De feitelijke schermdoek inspectie
 • Rapportage inclusief herstelverklaring

Wanneer uit de onafhankelijke inspectie blijkt dat er ernstige gebreken zijn (ingedeeld in categorieën) dan kunt u deze laten herstellen aan de hand van de herstelverklaring.

Controle schermdoek inspectie

De volgende onderdelen worden door Omega Training & Inspectie bij een schermdoek inspectie gecontroleerd:

 • Beoordeling van elektrotechnische tekeningen
 • Doormeten van hoofd- en onderverdeelinrichtingen
 • Controle van alle aardlekschakelaars
 • Controle en doormeten van wandcontactdozen (230V en 400V), verlichtingsarmaturen en elektrische apparatuur (elektrische arbeidsmiddelen vallen hier niet onder).
 • Controle via een steekproef van aansluitsnoeren van ventilatoren, buismotoren en zwavelverdampers

Wanneer er gebreken worden geconstateerd die direct gevaar opleveren voor uw bedrijfsvoering dan ontvangt u direct terugkoppeling van onze inspecteur. Omdat opvolging van essentieel belang is ontvangt u kort na de inspectie van ons uw rapportage inclusief de herstelverklaring. Wanneer de gebreken opgelost zijn laat u dit ondertekenen door de installateur. Dit document stuurt u aan uw verzekeraar.

Schermdoek inspectie – is dat duur?

Omega Energietechniek houdt, net als u, niet van kosten. Het in bedrijf houden van een elektrische installatie is al kostbaar genoeg, toch?

Daarom hanteert Omega Training & Inspectie een transparante prijsstelling. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van vele zaken, zoals aanwezige buismotoren, ventilatoren en zwavelverdampers. Over het algemeen kunt u stellen dat een inspectie tussen de € 1000,– en € 2000,– kost.

Omdat opvolging van essentieel belang is ontvangt u kort na de inspectie van ons uw rapportage inclusief de herstelverklaring. Wanneer de gebreken opgelost zijn laat u dit ondertekenen door uw erkende installateur. Dit document stuurt u aan uw verzekeraar.

Afspraken schermdoek inspecties

Bij Omega Training & Inspectie houden we van duidelijke afspraken. Wat beloven wij u?

 • U krijgt binnen 3 werkdagen een afspraak
 • Het rapport ontvangt u binnen 5 werkdagen
 • Wij bieden u de gratis Omega Herinneringsservice
 • Bij Omega Energietechniek krijgt u geen verborgen kosten op uw factuur
 • U betaalt pas na levering van het rapport

Wilt u graag gebruik gaan maken van de diensten van Omega Training & Inspectie? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan uiteraard via e-mail, het contactformulier of via 088 – 2056 101.

Informatie aanvraag Scope 8 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie per e-mail.

Stap 1 van 2

 • 0,00 €