Inspectie Arbeidsmiddelen

Omega voert inspecties uit aan arbeidsmiddelen conform NEN 2484. Arbeidsmiddelen, zoals ladders en trappen, moeten regelmatig geïnspecteerd worden om te voldoen aan de eisen. Deze eisen zijn gesteld in verschillende normen zoals de NEN 2482 en volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit. Door regelmatig een inspectie arbeidsmiddelen te laten uitvoeren, kunnen gebreken worden ontdekt voordat deze een gevaar kunnen vormen. Daarnaast toon je aan dat je veilige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt voor je werknemers.

Keuringen Ladders en Trappen

Keuring

Het wordt aangeraden om arbeidsmiddelen één keer in het jaar te laten keuren. Nadat de inspectie arbeidsmiddelen heeft plaatsgevonden en deze goedgekeurd zijn, voorziet de keurmeester de arbeidsmiddelen van een keuringssticker. Hierop staat genoteerd wanneer de keuring heeft plaatsgevonden. Ook kan hiervan afgelezen worden wanneer de volgende keuring zou moeten plaatsvinden.

NEN 2484

NEN 2484 is dé norm wat betreft de veiligheid, het onderhoud en het gebruik van ladders, trappen en rolsteigers. Door regelmatig een NEN 2484 inspectie uit te laten voeren door Omega Inspectie, zorg je ervoor dat jouw medewerkers veilig tot grote hoogte kunnen klimmen. Het is van belang, zelfs verplicht, om regelmatig ladders, steigers en trappen te laten keuren. Gemiddeld wordt deze NEN 2484 keuring een keer per jaar uitgevoerd. Bij Omega Energietechniek kun je dan ook een partnership aanvragen waarbij de NEN 2484 keuring jaarlijks wordt uitgevoerd door een ervaren inspecteur. Voordeel daarbij is dat deze inspecteur gewoon bij je op locatie langskomt. Zo voldoen al jouw ladders, trappen en steigers weer aan de geldende normen en ondervindt je nauwelijks ongemak van de inspectie.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.