Cursus zonnepanelen

Volg een cursus zonnepanelen bij Omega en leer inspecteren en installeren volgens de meest recente veiligheidseisen. Zonnepanelen zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Helaas worden deze installaties vaak matig aangelegd, met alle gevaren van dien. Brand en elektrocutie komen regelmatig voor. Zorg dat je op de hoogte bent van alle veiligheidseisen en normen zodat jij met de juiste kennis en kunde PV installaties leert installeren of inspecteren.

Wil je zonnepanelen leren installeren? Volg dan onze InstallQ Zonnepanelen opleiding. De opleiding bestaat uit drie modules, waarbij je uiteindelijk je Bewijs van Vakmanschap ontvangt en InstallQ erkenning kunt aanvragen. Liever zonnepanelen leren inspecteren? Volg dan onze opleiding tot SCIOS Scope 12 inspecteur. Hiermee kun je SCIOS gecertificeerd inspecteur worden en ben je bevoegd om (verzekering)inspecties uit te voeren.

Wat wil je leren?

Opleiding

SCIOS Scope 12 Inspecteur

Opleiding

InstallQ Zonnestroom Installateur

InstallQ erkend worden?

Zonnepanelen cursus volgen

Omega Training helpt installateurs van zonnepanelen de PV-installatie veilig aan te leggen. Wij helpen je op weg door tijdens onze cursussen niet alleen de normen te bespreken (onder andere de IEC 60904, EN 50524, NEN 1010, NTA 8013:2003, NEN-EN-IEC 62446), maar ook door praktisch en op de juiste manier aan de slag te gaan met PV-installaties.

Gezien de steeds complexer wordende materie, en de grote vraag vanuit de markt, hebben wij het cursusportfolio voor zonnepanelen verder uitgebreid. Zo hebben wij cursussen voor nieuwkomers in de markt maar ook voor de doorgewinterde vakman. Voor zowel het installeren van zonnepanelen als het inspecteren en opleveren hiervan. Volg een cursus bij Omega Training, zodat je voortaan op de juiste manier zonnepanelen oplevert, installeert en inspecteert!

Inspecteur Zonnepanelen

Wil je beroepsmatig zonnepanelen inspecteren? Volg onze SCIOS Scope 12 opleiding om alles te leren over het inspecteren van zonnepaneelinstallaties om de veiligheid van de installatie te waarborgen. Na de opleiding ben je in staat om (brand)gevaarlijke situaties in zonnepaneelinstallaties op te sporen. Voor het volgen van deze 4-daagse opleiding dien je over kennis van de NEN 1010, NEN 3140 en SCIOS Scope 8 te beschikken. Ook de Scope 8 opleiding kun je bij ons volgen.

InstallQ Zonnestroom Installateur

Volg onze InstallQ opleiding tot Zonnestroom Installateur! Hiermee kun je jouw Bewijs van Vakmanschap behalen en erkend installateur worden. Doorloop hiervoor onze drie opleidingsmodules. Hierbij leer je alles over de veiligheids- en kwaliteitseisen omtrent zonnepanelen. Word Vakbekwaam Persoon, Voldoende Onderricht Persoon en/of Werkverantwoordelijke.


Veelgestelde vragen

Hiernaast een greep uit de meest gestelde vragen! Heb jij een vraag, maar die staat er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 088-2056101 of via [email protected]

Hoe word je zonnepanelen monteur?

Door onze InstallQ zonnestroom opleiding te volgen kun je zonnepanelen monteur worden. Na het afronden van de cursussen ontvang je je Bewijs van Vakmanschap. Doorloop je alle drie de modules, dan kun je erkenning aanvragen bij InstallQ en ben je gecertificeerd zonnepanelen installateur.

Welke opleiding heb je nodig voor zonnepanelen?

Om installateur te worden heb je in ieder geval een elektrotechnische achtergrond nodig, zoals een MBO opleiding in elektrotechniek. Vervolgens kun je onze InstallQ Zonnestroom cursussen volgen om je Bewijs van Vakmanschap te behalen.

Wil je zonnepanelen inspecteur volgens scope 12 worden? Deze opleiding is erg technisch, hiervoor heb je dus zeker een relevante achtergrond nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt over de NEN 1010 en NEN 3140 norm en SCIOS Scope 8.

Waarom een zonnepanelen cursus volgen?

Zonnepanelen zijn momenteel booming business. Er is veel vraag naar het aanleggen van zonnepaneelinstallaties en het inspecteren hiervan. Door je hierin te specialiseren ga je mee in de vraag van de klant. Je leert met een zonnepanelen cursus bij Omega alles over de meest recente veiligheidseisen, waardoor jij je weet te onderscheiden in de markt.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.