Cursus zonnepanelen

Volg een cursus zonnepanelen bij Omega en leer inspecteren en installeren volgens de meest recente veiligheidseisen. Zonnepanelen zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Helaas worden deze installaties vaak matig aangelegd, met alle gevaren van dien. Brand en elektrocutie komen regelmatig voor. Zorg dat je op de hoogte bent van alle veiligheidseisen en normen zodat jij met de juiste kennis en kunde PV installaties leert installeren of inspecteren.

Wil je zonnepanelen leren installeren? Volg dan onze InstallQ Zonnepanelen opleiding. De opleiding bestaat uit drie modules, waarbij je uiteindelijk je Bewijs van Vakmanschap ontvangt en InstallQ erkenning kunt aanvragen. Liever zonnepanelen leren inspecteren? Volg dan onze opleiding tot SCIOS Scope 12 inspecteur. Hiermee kun je SCIOS gecertificeerd inspecteur worden en ben je bevoegd om (verzekering)inspecties uit te voeren.

Wat wil je leren?

Opleiding

SCIOS Scope 12 Inspecteur

Opleiding

InstallQ Zonnestroom Installateur

InstallQ erkend worden?

Zonnepanelen cursus volgen

Omega Training helpt installateurs van zonnepanelen de PV-installatie veilig aan te leggen. Wij helpen je op weg door tijdens onze cursussen niet alleen de normen te bespreken (onder andere de IEC 60904, EN 50524, NEN 1010, NTA 8013:2003, NEN-EN-IEC 62446), maar ook door praktisch en op de juiste manier aan de slag te gaan met PV-installaties.

Gezien de steeds complexer wordende materie, en de grote vraag vanuit de markt, hebben wij het cursusportfolio voor zonnepanelen verder uitgebreid. Zo hebben wij cursussen voor nieuwkomers in de markt maar ook voor de doorgewinterde vakman. Voor zowel het installeren van zonnepanelen als het inspecteren en opleveren hiervan. Volg een cursus bij Omega Training, zodat je voortaan op de juiste manier zonnepanelen oplevert, installeert en inspecteert!

Inspecteur Zonnepanelen

Wil je beroepsmatig zonnepanelen inspecteren? Volg onze SCIOS Scope 12 opleiding om alles te leren over het inspecteren van zonnepaneelinstallaties om de veiligheid van de installatie te waarborgen. Na de opleiding ben je in staat om (brand)gevaarlijke situaties in zonnepaneelinstallaties op te sporen. Voor het volgen van deze 4-daagse opleiding dien je over kennis van de NEN 1010, NEN 3140 en SCIOS Scope 8 te beschikken. Ook de Scope 8 opleiding kun je bij ons volgen.

InstallQ Zonnestroom Installateur

Volg onze InstallQ opleiding tot Zonnestroom Installateur! Hiermee kun je jouw Bewijs van Vakmanschap behalen en erkend installateur worden. Doorloop hiervoor onze drie opleidingsmodules. Hierbij leer je alles over de veiligheids- en kwaliteitseisen omtrent zonnepanelen. Word Vakbekwaam Persoon, Voldoende Onderricht Persoon en/of Werkverantwoordelijke.