Scios certificering

Omega Inspectie is volledig gecertificeerd voor SCIOS Scope 8, Scope 10 en Scope 12. Voor ons is dat vanzelfsprekend, maar waarom is dit zo belangrijk voor de opdrachtgever?

Waarom is een certificering belangrijk?

Het belang van certificering wordt door steeds meer mensen ingezien. Vaak hebben gecertificeerde bedrijven een streepje voor bij een leverancierskeuze, en soms is het zelfs een voorwaarde. Ook op het gebied van technische inspecties biedt een gecertificeerd inspectiebedrijf grote voordelen. Zo zijn bij Omega alle inspecteurs gediplomeerd, en beschikt het Inspectiebedrijf zelf ook over het SCIOS Certificaat. Hierdoor ben je verzekerd van een vakkundige inspectie volgens de SCIOS-regelingen.

Waaraan moet worden voldaan voor een SCIOS certificaat ?

Om in aanmerking te komen voor een SCIOS Certificaat, moeten de volgende zaken omschreven en geborgd worden:

  • Processen/procedures beschrijven waarmee aan de SCIOS normen wordt voldaan;
  • De werkzaamheden volgens de voorschriften uitvoeren;
  • Instandhouding van de kennis en bekwaamheid van de inspecteurs;
  • Rapporteren over de werkzaamheden volgens de voorschriften;
  • Beheren van meetmiddelen.

Pas als de Certificerende Instelling (bijvoorbeeld KIWA Nederland, Bureau Veritas of DEKRA Certifications) een bedrijfsaudit heeft uitgevoerd en de gediplomeerde inspecteurs in het veld hebben gecontroleerd, en dit als positief concluderen, zal het certificaat aan het bedrijf uitgereikt worden.

Garanties

Een certificaat op zich geeft geen garanties voor een goede inspectie. De inspecteurs moeten namelijk wel de processen en procedures blijven volgen. Daarom wordt er regelmatig een audit uitgevoerd om dat te controleren.

Voor Omega Energietechniek is dat geen uitdaging, want wij werken al jaren volgens deze normen en procedures. Voor ons zijn deze procedures vanzelfsprekend, en we willen niets anders.

Voordelen voor de opdrachtgever

Wanneer een opdrachtgever kiest voor een gecertificeerd bedrijf/inspecteur om een inspectie uit te laten voeren, kan deze er op rekenen dat de gehele inspectie volgens de omschreven procedures worden uitgevoerd. Met vakkundige inspecteurs, gekalibreerde meetmiddelen, en geheel volgens de normen. Het eindresultaat is een compleet, duidelijk en objectief inspectierapport.

Kijk voor meer informatie over SCIOS inspecties op onze website.

Allart de Jong
Allart de Jong
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.