SCIOS Scope 10

Tijdens een SCIOS Scope 10 inspectie worden de brandriscio’s van elektrisch materieel in kaart gebracht. Stichting SCIOS beheert en ontwikkelt het kwaliteitssysteem als het gaat om inspectie en onderhoud aan technische installaties. Om Scope 10 inspecties uit te voeren moet je als bedrijf gecertificeerd zijn door SCIOS. Omega Energietechniek is SCIOS gecertificeerd inspectiebureau, maar biedt ook opleidingen aan om zelf inspecteur te worden. Wil je ook bijdragen aan een veilige bedrijfsvoering in Nederland? Laat jouw elektrische installaties keuren of word zelf inspecteur. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Wil je een Scope 10 inspectie aanvragen of een opleiding volgen tot Scope 10 inspecteur?

SCIOS Scope 10 opleiding

Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel uitvoeren

SCIOS Scope 10 inspectie

Waarborg de brandveiligheid binnen jouw bedrijf

Scope 10 volgens NTA 8220

Verzekeraars stellen bepaalde eisen aan een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Om als bedrijf een brand- of opstalverzekering af te mogen sluiten, moet je in veel gevallen aantonen dat de elektrische installatie brandveilig is. 

De Scope 10 inspectie wordt uitgevoerd op basis van de NTA 8220. Dit is een methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico. De elektrische installaties worden beoordeeld op oneigenlijk gebruik of een defect wat brand kan veroorzaken. Door veel verzekeraars is de inspectie verplicht, zodat duidelijk is dat brandrisico klein is. Deze inspectie mag alleen worden uitgevoerd door een SCIOS gecertificeerde inspecteur. Constateert de inspecteur een mankement, dan geeft NTA 8220 aan welke maatregelen hij of zij moet adviseren. De NTA 8220 methodiek staat onder beheer van het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN).

Waarom een Scope 10 keuring?

De meeste branden ontstaan door gebreken van elektrische installaties. Kleine afwijkingen kunnen deze risico’s veroorzaken. Daarom is het belangrijk om deze brandrisico’s aan het elektrisch materieel in kaart te brengen. Wettelijk verplicht is de keuring niet, maar het zorgt wel voor een bepaalde veiligheid binnen het bedrijf. Daarnaast stellen in veel gevallen de verzekeraars de inspectie wel verplicht.

Is Scope 10 verplicht?

Volgens de Nederlandse wetgeving is de inspectie niet verplicht. Echter kan een verzekeraar dit wel verplicht stellen in de verzekeringspolis. Op dat moment zal de installatie dan ook periodiek gecontroleerd moeten worden.

Scope 10 keuring kosten

Aangezien de prijs van een de keuring op basis van diverse aspecten wordt berekend (denk aan de hoeveelheid apparaten, omvang van de locatie etc.) kun je hier het beste contact met ons over opnemen. Wij vertellen je er op dat moment graag meer over!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze Scope 10 inspecties of opleidingen? Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.