SCIOS Scope 8

Het SCIOS merk is in het leven geroepen om de kwaliteit voor het inspecteren en onderhouden van elektrische installaties te waarborgen. Om Scope 8 inspectie uit te voeren moet een bedrijf gecertificeerd zijn door SCIOS. Omega Energietechniek is SCIOS gecertificeerd inspectiebureau, maar biedt ook opleidingen aan om zelf Scope 8 inspecteur te worden. Wil je ook bijdragen aan een veilige bedrijfsvoering in Nederland? Laat jouw elektrische installaties keuren of word zelf inspecteur. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Wil je een Scope 8 inspectie aanvragen of een opleiding volgen tot Scope 8 inspecteur?

SCIOS Scope 8 opleiding

Inspecteur Laagspanningsinstallaties

SCIOS Scope 8 inspectie

Zorg voor een veilige elektrische installatie met de Scope 8 keuring

Veiligheid waarborgen met Scope 8

De Nederlandse overheid en verzekeraars stellen bepaalde eisen aan een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Om als bedrijf deze veiligheid te kunnen waarborgen, kun je een Scope 8 inspectie uit laten voeren. SCIOS Scope 8 is gebaseerd op de NEN 3140 veiligheidsnorm, waarin staat beschreven dat een elektrische installatie perodiek gekeurd dient te worden aan de hand van de gestelde veiligheidseisen. Het doel hiervan is het verlagen van aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen.

Stichting SCIOS beheert en ontwikkelt het kwaliteitssysteem als het gaat om inspectie en onderhoud aan technische installaties. SCIOS gecertificeerde bedrijven zijn bevoegd om keuringen uit te voeren aan elektrische installaties. Het certificaat dat deze bedrijven ontvangen toont de deskundigheid van het bedrijf en de werknemers aan. Hiermee wordt de veiligheid en kwaliteit van elektrische installaties in Nederland gewaarborgd.

Waarom een Scope 8 keuring?

Artikel 3 uit het Arbeidsomstandighedenbesluit stelt dat werkgevers verplicht zijn om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Het werken met elektrische installaties brengt uiteraard risico’s met zich mee. Om als werknemer er op toe te zien dat dit risico zo klein mogelijk is, stelt de wet dat de arbeidsplaatsen regelmatig geïnspecteerd worden. Door dit te doen volgens de Scope 8 norm zorg je dat je als werkgemer aan deze eisen voldoet. Ook wordt de Scope 8 inspectie door veel verzekeraars verplicht gesteld bij het afsluiten van een verzekeringspolis. Door periodiek de elektrische installaties aan een Scope 8 inspectie te onderwerpen, zorg je voor veilige bedrijfsvoering en voldoe je aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze Scope 8 inspecties of opleidingen. Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.