NEN 8025

De NEN 8025 is de nieuwe norm voor veiligheid van installaties in woningen. Sinds kort is de NTA (Nederland Technische Afspraak) 8025 een nationale norm geworden, waardoor het nu de NEN 8025 heet. De norm richt zich op de inspectie van installatietechniek in bestaande woningen. Hiermee toon je aan dat de veiligheid van woningen voldoet aan de minimaal maatschappelijk aanvaardbare veiligheidsniveau. Met deze norm kunnen installateurs een algemene periodieke keuring (APK) voor de installaties in woningen uitvoeren.

Wil je een NEN 8025 keuring aanvragen of een cursus volgen tot NEN 8025 inspecteur?

NEN 8025 cursus

Word inspecteur

NEN 8025 keuring

Zorg voor een veilige leefomgeving

Woning APK

Bij de NEN 8025 keuring doorloopt een inspecteur de gas-, water en elektrische installatie van een woning. Hierbij wordt gelet op de geldende veiligheidsaspecten en worden controlemetingen verricht. Denk bijvoorbeeld aan metingen aan aardingssystemen en verbrandingsgassen, maar ook aan waterleidingen wat bijvoorbeeld legionellagevaar in kaart kan brengen.

Het gevaar van woningbranden neemt toe door de hogere elektrotechnische belasting van installaties. In de laatste decenia is de hoeveelheid apparatuur en installaties in woningen enorm gestegen. De stopcontacten zijn flink uitgebreid, maar het gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen en klimaatinstallaties zorgt ook voor een groter risico. Deze worden namelijk aangelegd bij panden die hier oorspronkelijk niet voor bedoeld zijn. Daarbij zijn de installaties ook steeds complexer en daardoor gevoeliger voor storingen.

Waarom een NEN 8025 keuring?

Het doel van de inspectie is het voorkomen van schade en letsel dooor bijvoorbeeld brand, vonkvorming, elektrische aanraking en vlambogen, maar ook het vrijkomen of ontstaan van explosieve gassen, het onstaan van brandingsgassen en problemen met leidingswater. Zo zorg je voor een veilige woonomgeving.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over NEN 8025 inspecties of opleidingen? Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.