Scope 10 keuring Noord Holland

Ben je gevestigd in Noord-Holland en op zoek naar een betrouwbare partner voor de uitvoering van een scope 10 keuring? Dan ben je bij Omega Energietechniek zeker aan het goede adres. Als specialist in (onafhankelijke) technische inspecties zijn wij dé partij om mee samen te werken. Meer weten over onze werkwijze? Aarzel niet langer en lees direct verder op deze pagina over de scope 10 keuring Noord Holland!

Waarom een Scope 10 keuring Noord Holland? 

Aangezien gevaar zich vaak in een klein hoekje bevindt, kan een goede inschatting van mogelijke risico’s brand beperken of in veel gevallen zelfs voorkomen. Met de SCIOS Scope 10 inspectie (brandrisico inspectie) krijg je inzicht in de brandrisico’s van het elektrisch materieel. De inspectie omvat een grondige analyse van het elektrisch materieel, inclusief bedrading, schakelapparatuur, aansluitingen en elektrische systemen. 

Onze gekwalificeerde inspecteurs zullen tijdens de keuring alle relevante componenten onderzoeken en beoordelen op mogelijke risico’s. Daarbij zullen ze ook controleren of het elektrisch materieel voldoet aan de geldende normen en voorschriften voor brandveiligheid.

Onze inspecteurs doen een visuele beoordeling van installaties in risicovolle ruimtes, machines en schakel- en verdeelinrichtingen

Met behulp van een warmtebeeldcamera worden metingen gedaan van schakel- en verdeelinrichtingen om de temperaturen te controleren

Inhoud van de keuring

De gecertificeerde inspecteur van Omega start het inspectieproces met het opstellen van een gedetailleerd inspectieplan in samenwerking met de installatieverantwoordelijke. Dit plan bevat verschillende belangrijke stappen om een grondige evaluatie te garanderen. Daarbij worden eerst de benodigde documenten en tekeningen beoordeeld om een volledig beeld te krijgen van de elektrische installatie. Vervolgens wordt een visuele inspectie uitgevoerd om zichtbare tekortkomingen en mogelijke problemen te identificeren.

Een cruciaal onderdeel van de inspectie is de meting en beproeving, waarbij verschillende aspecten van de installatie worden geëvalueerd. Dit bestaat onder andere uit het controleren van aardleidingen en aardpennen, het meten van impedanties om de elektrische weerstand te bepalen, het testen van de isolatieweerstand om lekstromen te identificeren, het controleren van aardlekschakelaars voor veiligheid en het uitvoeren van een thermografische scan om eventuele oververhitting te detecteren.

Na afloop van de inspectie stelt de inspecteur een uitgebreide rapportage op met de gedetailleerde bevindingen. Deze rapportage biedt inzicht in de algemene staat van de elektrische installaties en wijst eventuele gebreken aan. Ook komen de potentiële risico’s hierin naar voren en wordt duidelijk welke maatregelen nodig zijn om de installatie te laten werken volgens de geldende normen en voorschriften. Blijkt er een herinspectie nodig om de aanbevolen verbeteringen op te volgen? Dan bieden wij deze service uiteraard tegen een aantrekkelijk tarief aan. Dit zorgt ervoor dat de elektrische installatie volledig in orde is en voldoet aan de hoogste normen voor veiligheid en betrouwbaarheid. 

Waarom een Scope 10 Inspectie laten uitvoeren?

De periodieke inspectie draagt bij aan de veiligheid en continuïteit van het bedrijf. Eén op de vier bedrijfsbranden ontstaan door een elektrische oorzaak. Door periodiek de elektrische installaties aan deze keuring te onderwerpen, zorg je ervoor dat dit risico tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast kan hiermee een verzekering worden aangevraagd, omdat de inspectie vaak vereist wordt in de polisvoorwaarden. Bovendien zorgt de inspectie ervoor dat mogelijke schade voorkomen wordt en zorgt het voor een veilige werkomgeving voor personeel.

Geldigheidsduur

De Scope 10 keuring Noord Holland is 3 tot 5 jaar geldig. De exacte geldigheid hiervan is afhankelijk van de staat van de installatie en wordt vaak vermeld in de verzekeringspolis. 

Kosten

Het is voor ons lastig om op voorhand te bepalen wat de exacte prijs van jouw scope 10 keuring zal worden, gezien het feit dat deze bepaald wordt op basis van een aantal verschillende aspecten. Denk hierbij aan onder andere het aantal apparaten, de grootte van de locatie et cetera. We verzoeken je dan ook om ons offerte formulier in te vullen, zodat wij jouw een concreet voorstel kunnen voorleggen.  

Scope 10 keuring Noord Holland door Omega Energietechniek

Bij Omega streven we naar een optimale bescherming van jouw elektrische installaties en de mensen die ervan afhankelijk zijn. Met onze diepgaande kennis van alle scope 10 normen en richtlijnen en een groot team aan professionals ben je bij ons dan ook verzekerd van een kwalitatieve scope 10 keuring Noord Holland. 

Direct een afspraak maken? Vul ons formulier in of neem contact op voor meer informatie. Onze medewerkers helpen je vanaf dat moment vanzelfsprekend graag verder!

Informatie aanvraag Scope 10 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele dagen een prijsindicatie per e-mail.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.