Solar Safety Award – Eneco

Als eerste grote energiebedrijf koos Eneco in 2007 voor een duurzame koers en die varen we 14 jaar later nog steeds. Zo is Eneco uitgegroeid tot leider in de energietransitie. Met de missie ‘duurzame energie van iedereen’ werken we samen met miljoenen consumenten en vele bedrijven aan het verder vorm geven van de energietransitie.

Energiesysteem van de toekomst

De energietransitie is erop gericht dat we toewerken naar een decentraal georganiseerd energiesysteem. Hierbij verdwijnen de traditionele grenzen tussen leverancier, producent en klant. Een bedrijf kan het ene moment de rol van klant hebben, het andere moment die van producent en leverancier. Door deze verschuiving van rollen gaat onze verantwoordelijkheid veel verder dan het produceren en leveren van groene energie.

Hoe helpen jullie je klanten?

We hebben vorig jaar bij onze zakelijke klanten nagevraagd hoe we hen kunnen helpen om te verduurzamen. Hieruit kwam de behoefte naar voren om zonnepanelen te leasen maar waren er ook bedrijven die hun dak ter beschikking wilden stellen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Als een klant ervoor kiest om de installatie te leasen, dan wordt hij volledig ontzorgd. Dat betekent geen investeringskosten en operationele inspanningen. Wij regelen naast de subsidieaanvraag ook de financiering en geven zelfs vijftien jaar lang opwekgarantie. Daarbij is het enorm belangrijk dat we kwalitatief goede installaties opleveren.

Naast de leasevariant hebben we ook de huurvariant. Dat kan interessant zijn als een klant weinig stroom verbruikt maar wel een groot dakoppervlakte ter beschikking heeft. Dan vergoeden we de klant voor het huren van het dak. Die groene stroom wordt dan door andere klanten in de regio gebruikt. Op deze manier proberen we onze krachten te bundelen.

Veiligheid boven alles

Naast een goede opbrengst is ook de kwaliteit en de veiligheid van de installatie een van de aspecten waar we scherp op letten. Wij zijn voorstanders om criteria aan installaties te stellen. Het is goed dat de verzekeraars de markt op scherp stellen en wij willen bijdragen aan het naar een hoger niveau brengen van de PV wereld. Je wilt toch altijd een goed werkende, betrouwbare en veilige installatie neerzetten voor je partners en je klanten. Doordat de installatie in ons beheer blijft weten we zeker dat de opbrengsten behaald worden, maar ook dat er een betrouwbare en veilige installatie staat. Dat begint bij een stukje kwaliteit bij keuze van de materialen. Van A tot Z moet het kwalitatief in orde zijn. In België zijn we hier al wat verder mee. Daar kunnen we in Nederland nog een hoop van leren met betrekking tot het onderhoud van de installaties. In België lossen ze storingen op, en plegen ze degelijks onderhoud. Ook wij willen daar naar toe in Nederland.

Een Solar Safety Award als erkenning voor het geleverde werk

Om die veiligheid te kunnen garanderen laten we de installaties tijdig inspecteren. Dit doen we door middel van scope 12 inspecties. Eneco is ontzettend trots op het feit dat onze veilige manier van werken een Solar Safety Award heeft opgeleverd! Uit het juryrapport blijkt dat Eneco de Solar Safety Award van Omega verdient vanwege de goede kwaliteit van de opgeleverde zonnestroominstallaties in 2020. De inspecteurs van Omega zijn erg te spreken over de kwaliteit van de installaties en de aandacht die er aan veiligheid wordt besteed tijdens de bouw en de exploitatie van de installaties.

Laat ZonOpDak ook voor u werken

Ondernemen op zonne-energie, dat is duurzaam ondernemen op groene en lokaal opgewekte energie. En slim: grote daken lenen zich vaak uitstekend voor zonnepanelen, dus zo kunt u de energierekening verlagen. ZonOpDak helpt daarmee. Lees hier meer over ZonOpDak!

Allart de Jong
Allart de Jong
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.