Zonnepanelen op het dak B.V. winnaar van de Solar Safety Award

Kwaliteit, innovatie en humor: dat zijn typische kenmerken van Zonnepanelen op het dak BV uit Barneveld, en dat blijkt een succes. Sinds de start in 2011 heeft het bedrijf al meer dan 800 zonnepaneleninstallaties van A-kwaliteit gerealiseerd. Het ambitieuze bedrijf ademt kwaliteit en is daarmee terecht de trotse winnaar van de Solar Safety Award 2021.

Zonnepanelen op het dak B.V. focust zich op de agrariër. Ze bieden zekerheid, een goede installatie, geen gezeur én vakmensen met de juiste papieren. We gaan in gesprek met Theo Hartgers, die samen met Jan Aernoud van Eeken aan een keukentafel in Amersfoort met de onderneming in zonnepanelen begon.

Jullie installeren zonnepanelen in de agrarische sector, waarom juist daar?

“Met onze kennis en kunde van zonnepanelen, bieden we agrariërs de mogelijkheid om op een aantrekkelijke manier geld te verdienen en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Agrariërs hebben vaak een hoog energie verbruik en grote daken. Daar zien wij een kans. Door een zonnepaneleninstallatie op het dak te leggen, voorziet de zon het bedrijf van stroom. Wij nemen de hele zorg rondom het installeren van zonnepanelen voor de agrariër uit handen. We weten dat ondernemers in deze sector druk zijn met hun bedrijf en daar met volle energie aan willen werken. Wij doen daarom voor hen het rekenwerk, de subsidieaanvragen en de daadwerkelijke installatie van de panelen. Ook na de installatie blijven wij op de achtergrond betrokken door de werking van de zonnepaneleninstallatie te monitoren.”

Jullie hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in maatwerk opleidingen voor jullie personeel, waarom vinden jullie dat zo belangrijk?

“Het met maatwerk opleiden van onze mensen heeft geleid tot kwaliteit. Wil je kwaliteit bieden, dan moet je uitsluitend werken met gecertificeerde mensen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Je kiest voor ons bedrijf als je zeker wilt weten dat jouw installatie met de beste materialen en door de beste mensen is geïnstalleerd. We willen dan ook dat elke partij die ons werk onder ogen komt kan zeggen: ‘Zonnepanelen op het dak? Die vertrouwen we blindelings’. Wij vergelijken onszelf met Miele: goede kwaliteit, met daarvoor een passende prijs. Uiteindelijk levert een goede installatie de klant meer zonne-energie en daarmee geld op.”

Jullie deinzen niet terug voor de complexiteit die het installeren van zonnepanelen binnen een agrarisch bedrijf vraagt?

“Een installatie bij een boerenbedrijf vraagt om specifieke kennis. Wij hebben de juiste kennis en kunde in huis om voor een goede installatie te zorgen die bestand is tegen de zware omstandigheden op een boerenerf; denk aan stof, zand, vocht en ammoniak. Wij hebben een voorliefde voor complexe projecten: grote installaties, hoge eisen én (brand)veiligheid zijn uitdagingen waar wij energie uithalen. Deze award is weer een bevestiging dat wij op de goede weg zijn en onszelf terecht zonnepanelenspecialist mogen noemen.”

Lees hier meer over de visie van een goede installateur volgens Zonnepanelen op het dak!

Allart de Jong
Allart de Jong
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.