Solar Safety Award – Vattenfall

Vattenfall

‘Fossil free living within one generation’. Vattenfall, je kent het bedrijf vast en zeker! Of is het nog bekend bij je als de Nuon? Vattenfall bestaat al jaren, maar sinds 2018 zijn ze echt wat meer bezig in de solar branche. De reden was dat ze verder wilden opschalen in het duurzaam energie opwekken door middel van zonnepanelen. Wij spreken met Jaco Hovius van Vattenfall over hoe zij te werk gaan & hoe zij zich onderscheiden van de rest van Nederland!

Even terug, wie of wat is Vattenfall in de pv-wereld?

In 2018 werd onze afdeling opgericht waar specifiek zonnestroominstallaties grootschalig worden ontwikkeld, gebouwd en beheerd. Met een internationaal team van 50 vakmensen leggen we zonnestroominstallaties aan voor zowel grootzakelijk als voor eigen gebruik! Ons dochterbedrijf Feenstra is vooral actief op de markt voor particulieren en kleinzakelijke zonnestroominstallaties.

Hoe onderscheid je jezelf van de rest met zo’n bekende naam?

Door ons proactief in te zetten op alle nodige fronten zoals op component, ontwerp, montage, onderhoud en organisatorisch niveau. Alles hangt samen bij ons als je veiligheid en kwaliteit écht wilt borgen. Wij gaan voor maximaal effort tegen minimale kosten. Wij bouwen, ontwerpen en leveren installaties op met aandacht voor kwaliteit alsof ze voor onszelf zijn! Oftewel, bij ons kun je er zeker van zijn dat je een goede installatie krijgt. Deze extra aandacht kost in het jaar van opleveren misschien iets meer, maar op langere termijn verdien je dat zeker terug!

Wat was het moeilijkste wat jullie dit jaar tegen zijn gekomen én hoe hebben jullie dat opgelost?

Constante en vergelijkbare kwaliteit leveren. Iedereen werkt nét weer anders, het is een echte uitdaging om dat op vergelijkbaar niveau te krijgen! Je probeert standaardisatie en houvast erin te krijgen door afspraken en normeringen te volgen, maar niet iedereen interpreteert die op dezelfde manier. Een onafhankelijke Scope 12 inspectie is daarom een goede uitkomst! Deze inspecties zijn tenminste consequenter en objectiever. Wij willen juist die constante, hoge kwaliteit leveren. Want over het algemeen heb je juist bij een grote naam als Vattenfall een bepaald verwachtingspatroon. Je verwacht kwaliteit en zekerheid.

Een Solar Safety Award als erkenning voor het geleverde werk

De Award is voor ons een stukje erkenning voor het geleverde werk. Vattenfall is nog vrij jong qua zonnestroominstallaties in Nederland, maar we hebben enorm veel geïnvesteerd in continuïteit op het gebied van kwaliteit én borging van kennis en kunde. Dan is het ook wel erg fijn dat we erkenning krijgen voor ons werk!

Over Vattenfall

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom jaagt het bedrijf de transitie naar een duurzamer energiesysteem aan met groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf. Uiteindelijk betekend investeren in duurzame energie voor Vattenfall ook investeren in duurzame kwaliteit.

Bekijk alle winnaars

In totaal hebben we dit jaar 10 winnaars van een Solar Safety Award. Ben jij benieuwd naar alle winnaars? Bekijk hier alle Solar Safety Award winnaars!

Allart de Jong
Allart de Jong
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.