Hoera! Wilco werkt een jaar bij Omega Energietechniek!

Wilco werkt nu een jaar bij ons en hij is inmiddels een onmisbaar lid van het team geworden. Maar hoe heeft hij het afgelopen jaar zelf beleefd? Waarom koos hij voor Omega Energietechniek? En wat waren voor hem de hoogtepunten? We hebben het aan hem gevraagd!

Tijd voor verandering

“Voordat ik bij Omega Energietechniek kwam werken, was ik zelfstandig ondernemer,” vertelt Wilco. “Hoewel ik altijd genoeg te doen had, merkte ik dat het inspectievak me erg intrigeerde.” Wilco had al veel ervaring in de energietechniek, maar inspectie was nieuw voor hem. Dit veranderde toen hij een van onze inspecteurs ontmoette tijdens een inspectie.

“Tijdens mijn werk kwam inspecteur Chris een controle uitvoeren. Ik was meteen geïnteresseerd in zijn werk en we raakten aan de praat. Hierdoor begon ik na te denken of inspecteur zijn misschien ook iets voor mij zou kunnen zijn.”

Het begin

“Maar er is een verschil tussen het idee hebben om inspecteur te worden en daadwerkelijk de stap zetten,” zegt Wilco, terwijl hij uitlegt hoe zijn pad bij Omega Energietechniek begon. “Ik ging eerst in gesprek met Chris en Allart. Het klikte meteen, maar in het begin is het toch een beetje aftasten. Het leuke was dat het gesprek op een vrijdag plaatsvond, als alle inspecteurs ‘s middags op kantoor zijn. Zo ontmoette ik meteen een hoop collega’s en kreeg ik een goed beeld van het bedrijf.”

Na een tijdje werd het duidelijk: Wilco zou bij ons komen werken. Hij kreeg de tijd om zijn andere werkzaamheden rustig af te ronden. “Dat was heel prettig,” zegt hij. “Ik had drie maanden om mijn zaken af te sluiten en kon in die tijd al met de andere jongens mee op inspectie en cursussen volgen voor mijn eerste Scope-diploma.”

Wilco heeft de vaart er meteen in gezet. In de eerste drie maanden behaalde hij zijn Scope 12-certificaat en inmiddels heeft hij ook Scope 8 en Scope 10 op zak. “Het ging me eigenlijk best goed af,” vertelt hij bescheiden. “Ik weet dat het geen gemakkelijke stof is, maar ik deed wel echt mijn best en had hele leuke docenten van Omega zelf.”

”Ik vind veranderingen geweldig, omdat ze kansen bieden om meer te leren. Dat zie je ook bij Allart en Omega Energietechniek: elke dag draait om kennisdelen en verbeteren, en zo deel ik ook graag mijn kennis met anderen”

Wilco Drost

Afwisseling

Wat Wilco het leukste vindt aan het inspecteren van elektrische installaties is de afwisseling die het werk met zich meebrengt. “Een tijdje geleden stond ik nog bij een chocolatier, daarna was ik bij een boer en vervolgens weer bij een bakker. Dat vind ik gewoon prachtig. Bovendien is het interessant om meer te horen over hun vakgebied,” legt hij uit.

Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn, en ook Wilco ervaart soms moeilijkheden. “Wij worden vaak ingehuurd door verzekeraars of installateurs, en de mensen van bijvoorbeeld de bakker zelf weten soms niet precies wat wij komen doen. Dat kan ervoor zorgen dat je langer bezig bent, omdat informatie niet altijd klopt of ontbreekt,” vertelt hij.

Waardering voor het vak

We vroegen Wilco waarom hij voor Omega Energietechniek koos, aangezien er in deze branche genoeg andere bedrijven zijn. Zijn antwoord was simpel: de collega’s en de manier waarop Omega Energietechniek zich in de markt positioneert. Wilco vertelt enthousiast over zijn collega’s: “Ik ontdekte al snel dat een andere inspecteur bij mij in de buurt woont, waardoor je elkaar snel opzoekt. Ook met andere inspecteurs heb ik dagelijks contact als we onderweg zijn. Iedere ochtend begin je op locatie om 08:00 uur, dus veel van ons zitten al vroeg in de auto. We bellen elkaar dan graag, zowel over het werk als over privézaken. Dat schept een sterke band. Bij andere bedrijven heb je vaak minder collega-inspecteurs, terwijl bij Omega heb je er ruim 20 om op terug te vallen.”

Daarnaast spreekt Wilco met enthousiasme over Omega Energietechniek. “Ik heb nog een aantal cursussen op de planning, omdat ik altijd wil meebewegen met de veranderingen in de markt. Ik vind veranderingen geweldig, omdat ze kansen bieden om meer te leren. Dat zie je ook bij Allart en Omega Energietechniek: elke dag draait om kennisdelen en verbeteren, en zo deel ik ook graag mijn kennis met anderen,” vertelt hij.

Benieuwd wie er nog meer bij Omega Energietechniek werken? Bekijk onze teampagina!

Leonie Tieman
Leonie Tieman
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.