Hoera! Tim werkt 1 jaar bij Omega Energietechniek!

Inspecteur Tim is al een jaar bij ons aan het werk! Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Tim is met 24 jaar een van de jongste in ons team, maar ook relatief jong in de branche. Wat heeft ervoor gezorgd dat Tim is begonnen als inspecteur? En hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar?

Blijven leren

Tim is niet altijd een inspecteur geweest; hij begon als monteur. Dat veranderde snel naar leidinggevend eerste monteur op locatie, maar hij merkte al snel dat hij nog steeds naar meer verlangde.

Het willen groeien en blijven leren is de reden dat hij iets anders wilde, en zag dat de rol van inspecteur hem die mogelijkheid bood. “Elke dag leer ik nieuwe dingen. Het zijn de nieuwe situaties die ik tegenkom die het werk leuk houden. Bovendien kan ik altijd rekenen op mijn collega’s als ik vragen heb. Het is geruststellend om te weten dat ik altijd mensen heb om op terug te vallen.”

Goed gevoel

Maar hoe is Tim dan bij Omega terechtgekomen? “Volgens mij zag ik op sociale media een advertentie of post langskomen, waardoor ik besloot mijn gegevens in te vullen. Voor ik het wist zat ik met een inspecteur aan tafel voor het eerste gesprek. Dit gesprek verliep erg goed en we merkten van beide kanten een klik. Tijdens het tweede gesprek, inmiddels met Allart, was diezelfde klik ook aanwezig. Dus kortom; vanuit Omega was er een goed gevoel en ik had ook een goed gevoel. Zo ben ik eigenlijk binnengekomen.”

“Elke dag leer ik nieuwe dingen. Het zijn de nieuwe situaties die ik tegenkom die het werk leuk houden. Bovendien kan ik altijd rekenen op mijn collega’s als ik vragen heb. Het is geruststellend om te weten dat ik altijd mensen heb om op terug te vallen.”

Tim Hasselman

Vooruitzichten

Op dit moment is Tim bezig met de Scope 12 inspecties, maar hij werkt ook hard om Scope 8 en Scope 10 te behalen. Verveelt het hem om alleen maar Scope 12 inspecties uit te voeren? Absoluut niet! “Ik vind het prettig om ergens een expert in te kunnen worden. Ik kan me nu volledig richten op het ontwikkelen van Scope 12. Het plan is om daarna ook Scope 8 en 10 toe te voegen.” Tim wil zijn focus niet alleen op de Scopes houden, maar ook doorgaan met het ontwikkelen van zijn kennis op het gebied van NEN1010. “Dat is zo breed dat er nog veel over te leren valt.”

Geluksmomenten

Voor Tim heeft werken als inspecteur bij Omega Energietechniek veel mooie kanten. Wanneer hem wordt gevraagd naar zijn leukste ervaringen, vertelt hij over zijn bezoeken aan grote klanten voor inspecties. “Zij begrijpen vaak hoe het moet en ik heb leuk contact met ze. Als je dan ziet wat zij bereiken en wat wij bereiken met een Scope 12 inspectie en vervolgens met een goedgekeurd rapport de auto instapt, geeft dat echt een goed gevoel.” Hoewel inspecties vaak zelfstandig worden uitgevoerd, spreekt hij toch dagelijks met een aantal collega’s via de telefoon, legt Tim uit. Al met al vindt Tim het een prettige werkplek en kijkt hij met plezier terug op zijn eerste jaar.

Benieuwd wie er nog meer bij Omega Energietechniek werken? Bekijk onze teampagina!

Leonie Tieman
Leonie Tieman
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.