NEN 2484

Bij bijna ieder bedrijfsgebouw of bouwplaats zijn ladders of trappen aanwezig. Wanneer dit materiaal niet goed wordt onderhouden, kan het voor ongevallen op de werkvloer zorgen. De NEN 2484 is de norm die richtlijnen biedt voor het keuren van ladders en trappen, om zo de veiligheid te waarborgen. Onder de NEN 2484 norm valt al het draagbaar klimmateriaal, zoals trappen in alle vormen en ladders die verplaatsbaar zijn. Het is geen verplichting om aan de NEN 2484 norm te voldoen, maar het is wel verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Hier hoort het garanderen van veilig klimmateriaal ook bij. Dat kan met de NEN 2484 keuring door zelf keurmeester te worden of door een NEN 2484 keuring klimmateriaal uit te laten voeren.

Wil je een NEN 2484 keuring aanvragen of een cursus volgen tot NEN 2484 inspecteur?

NEN 2484 cursus

Word inspecteur

NEN 2484 keuring

Zorg voor een veilige werkomgeving

Keuren ladders, trappen en rolsteigers

Een keuring van ladders, trappen en rolsteigers zorgt voor een veilige werkomgeving. Wanneer werknemers met klimmateriaal werken, brengt dit automatisch een bedrijfsrisico met zich mee. Het klimmateriaal kan bijvoorbeeld beschadigd zijn waardoor het niet meer veilig is om mee te werken. Hierdoor kan een ongeval plaatsvinden. Bij zo een ongeval wordt altijd een onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van het klimmateriaal. Door met een periodieke NEN 2384 keuring in kaart te brengen of het klimmateriaal nog aan de eisen voldoet, kun je dit soort ongevallen voorkomen. Hiermee zorg je voor veilig klimmateriaal voor jouw werknemers.

Waarom een NEN 2484 keuring?

Ondanks dat de keuring niet verplicht is, zorgt het voor veiligheid binnen het bedrijf. Tijdens de keuring let de inspecteur op eventuele vervormingen van materiaal, slijtage, de conditie van de sporten, borging en de ladderschoenen. Wanneer elementen vesleten of onherstelbaar beschadigd zijn, krijgt het klimmateriaal een afkeursticker en mag hier niet meer mee gewerkt worden. Is het materiaal goedgekeurd, dan krijgen deze ook een sticker met eventuele opmerkingen of mankementen. Zo ben je goed op de hoogte van de kwaliteit van het klimmateriaal.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over NEN 2484 inspecties of opleidingen? Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.