NEN 1010 keuring

Zorg voor een veilige elektrische installatie

De NEN 1010 keuring is verplicht bij het opleveren van een nieuwe elektrische installatie in bedrijfspanden. Vanuit het Bouwbesluit is verplicht gesteld dat een nieuwe elektrische installatie aan de eisen van de NEN 1010 norm voldoet. Dit is voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. De installatie mag pas in gebruik worden genomen wanneer de installatie volgens NEN 1010 goedgekeurd is. Zorg dat de elektrische installatie van jouw bedrijf veilig is en laat een NEN 1010 opleverinspectie uitvoeren door Omega Energietechniek.

Wat is een NEN 1010 keuring?

De NEN 1010 norm is de richtlijn voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties. Wanneer een elektrische installatie in gebruikt wordt genomen door een werkgever moet deze in goede staat verkeren. Door een NEN 1010 inspectie kun je aantonen dat de installatie op het moment van oplevering voldoet aan de wettelijke eisen. Tijdens het inspecteren bepalen de visuele inspectie en de metingen of de elektrische installatie aan de eisen voldoet.

De NEN 1010 keuring is een gestandaardiseerde opleverinspectie. Na de opleverinspectie dient de elektrische installatie periodiek gekeurd te worden middels een SCIOS Scope 8 inspectie volgens NEN 3140.

De elektrische installatie ondergaat een visuele inspectie van onze inspecteurs

De installatie wordt middels metingen en beproevingen getest op veiligheid

Waarom een NEN 1010 keuring?

Naast dat een NEN 1010 keuring verplicht is bij het opleveren van een nieuwe elektrische installatie, zorgt het voor een veilige werkomgeving voor werknemers. De bedrijfszekerheid neemt toe en het zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen niet verstoord worden. Hiermee voldoe je aan de Arbowet en zorg je dat het risico van werken met elektriciteit beperkt is.

Uitvoering NEN 1010 keuring

Persoonlijk, betrokken en net dat stapje extra. Zo gaan wij bij Omega Energietechniek te werk. Een NEN 1010 keuring is een opleverinspectie van de nieuwe elektrische installatie en wordt uitgevoerd door een gecertificeerde en deskundige inspecteur.

Inspectieplan opstellen

Voor de inspectie wordt een inspectieplan opgesteld aan de hand van de elektrische installatie. Het inspectieplan conform NEN 1010 wordt samen met de (installatie)verantwoordelijke opgesteld. Aan de hand van het plan wordt een helder en objectief advies gegeven over de uitvoering en inhoud van de inspectie.

Onderdelen
 • Beoordeling tekeningen en documenten
 • Visuele inspectie
  • Meting en beproeving
  • Aardleidingen
  • Aardpennen
  • Impedanties
  • Isolatieweerstand
  • Aardlekschakelaars
  • Thermografische scan

NEN 1010 keuring

Na afloop van de inspectie stelt de erkende inspecteur een rapportage met bevindingen op. In het rapport wordt duidelijke wat de algehele staat is van de elektrische installaties en of er punten zijn die hersteld dienen te worden. Mocht een her-inspectie nodig zijn, dan kunnen wij deze keuring tegen aantrekkelijke kosten aanbieden. Op deze manier heb je een compleet rapport van de goedgekeurde installatie welke kan worden aangeboden aan de verzekeraar.

Kosten NEN 1010 inspectie

Op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid apparaten, maar ook de omvang van de locatie. Ben je dus benieuwd naar de kosten? Dan kan je het beste contact met ons opnemen.

Meer weten?

Wil je een NEN 1010 keuring laten uitvoeren aan jouw elektrische installatie? Wij vertellen je er graag meer over. Ook kan je direct een afspraak met ons inplannen. Wij zijn te bereiken via 088-2056101 of via [email protected].

Informatie aanvraag NEN 1010

Vul onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Address
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inspectie brandriscio elektra

In het verleden werd aan de hand van de NEN 1010 norm het brandriscio van elektrische installaties geïnspecteerd. Helaas bleek dat dit onvoldoende uitkomst bood tegen brandgevaar, het is met name gericht op elektrocutie en persoonlijke veiligheid. Tegenwoordig worden brandriscio inspecties uitgevoerd tijdens een Scope 10 inspectie aan de hand van de nieuw ontwikkelde NTA 8220 norm.

Periodieke inspectie

Om aan de Arbowet te voldoen moet een elektrische installatie na oplevering ook regelmatig geïnspecteerd worden. Dit gebeurt aan de hand van de NEN 3140 norm tijdens een Scope 8 inspectie.

Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.