SCIOS Scope 12

SCIOS Scope 12 is een methode voor het beoordelen van de complete zonnestroominstallatie. Stichting SCIOS beheert en ontwikkelt het kwaliteitssysteem als het gaat om inspectie en onderhoud aan technische installaties. Om Scope 12 inspecties uit te voeren moet je als bedrijf gecertificeerd zijn door SCIOS. Omega Energietechniek is SCIOS gecertificeerd inspectiebureau, maar biedt ook opleidingen aan om zelf Scope 12 inspecteur te worden. Wil je ook bijdragen aan een veilige pv-installaties in Nederland? Laat jouw zonnestroominstallaties inspecteren of word zelf inspecteur. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Wil je een Scope 12 inspectie aanvragen of een opleiding volgen tot Scope 12 inspecteur?

SCIOS Scope 12 opleiding

Word inspecteur zonnepanelen

SCIOS Scope 12 inspectie

Een veilige installatie begint bij Scope 12

SCIOS Scope 12

Door de groeiende populariteit van zonnepanelen, worden steeds vaker installaties van slechte kwaliteit aangelegd. De slechte kwaliteit zorgt ervoor dat het brandrisico groter is, wat geregeld voor brandschade en ander overlast zorgt. Daarom dienen bedrijven met zonnepanelen in de meeste gevallen bij verzekeraars aan te tonen dat de PV-installatie veilig gemonteerd is. Dit kan middels een Scope 12 inspectie.

Scope 12 is een complete inspectie van de zonnestroominstallatie. De inspectieregeling is in 2019 in het leven geroepen door aanhoudende problemen met de kwaliteit van zonnepaneelinstallaties. Waar voorheen een installatie op verschillende onderdelen en verschillende regels gecontroleerd werd, zijn deze regelingen in SCIOS Scope 12 samengevoegd tot één duidelijk format. Volgens de richtlijnen zijn er twee verschillende manieren van inspectie: De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) en de Periodieke Inspectie (PI). Een EBI is noodzakelijk wanneer een installatie nooit eerder aan een Scope 12 inspectie onderworpen is. Daarna vindt om de 3 tot 5 jaar de Periodieke Inspectie plaats.

Waarom een Scope 12 keuring?

De Scope inspectie zorgt voor een veilige werkomgeving voor jou en jouw werknemers. Bovendien zorg je hiermee dat het mogelijk is om een verzekering af te sluiten en weet je dat de zonnestroominstallatie van de juiste kwaliteit is.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze Scope 12 inspecties of opleidingen? Bel gerust naar 0882056101 of vul onderstaand contactformulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.