ISSO verbetert Handboek Zonne-energie

Installateursdenktank ISSO zegt dat techniek en regelgeving in het Handboek Zonne-energie na een grondige herziening weer in de pas lopen. De verbeterde uitgave gaat in op ondermeer de bepalingen van NEN1010 en NEN7250.

ISSO publiceerde in 2006 de eerste versie van het Handboek Zonne-energie. Sindsdien schreef NEN1010 nieuwe veiligheidsbepalingen aan laagspanningsinstallaties voor en paste NEN7250 de bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen en de integratie in daken en gevels aan. Het resultaat is wat ISSO betreft een praktijkboek geworden voor het ontwerp, de installatie en het beheer van zonne-energiesystemen. Elke stap in het proces informeert de installateur over de handelingen die hij moet doen en welke voorschriften en regels daarbij gelden.

Het Handboek gaat ook in op de certificering van installateurs volgens de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie. Leden van de bedrijfstakvereniging Holland Solar, installateursverenigingen Uneto-VNI en TVVL en vereniging Het Hellend Dak lazen met de samenstellers mee. Bron: installatiejournaal.nl

Allart de Jong
Allart de Jong
Omega-energietechniek.nl scoort een 4,0 / 5,0 op basis van 26 beoordelingen.